BAM..BAM..DEVAM!

 Maç başı 75 sayıyla ligin en az sayı yiyen ikinci takım olan son şampiyon Fenerbahçe’nin zirve yürüyüşünü Jan Vesely muhteşem performans gecesinde Bamberg’de kesmedi.

Haberin Devamı

 Giderek zorluk derecesi fazla maçlara yaklaştığımız son dokuz haftanın kazanılması /home cooking yapılması gereken maçlarından biri olan maça çıkarken ev sahibi 14 galibiyetle 2.sırada yer alıyordu. Geçen hafta ki Olimpiakos hezimetinin olumsuz etkisini antitoksin etmek için maça “Ahmet, Melli, Melih, Guduric ve Dixon” alışılmadık değişik beşiyle girdi Obradovic. Koçları TRINCHIERI dahil çok önemli eksikleri olan, ligin en az sayı atabilen takımı Bamberg, geçen hafta ki inanılmaz Panatinaikos deplasman galibiyeti moraliyle, alan savunmasıyla tempomuzu düşürme iç güdüsüyle reaksiyon vermek istedi ama Ahmet’le hücumumuzu renklendirirken sert savunmayla rakibe fazla göz açtırmadık.

Zone savunma ters geldi

Skorda kopmadan girilen 2. çeyrekte Avrupa’nın yükselen genç değerlerinden LOUIS OLINDE, yırtık ve delişmen oyun kurucuları MAODO LO takımları adına katkı koyarak oyuna asıldılar. Alan savunmalarına karşı hücumu bir türlü çeşitlendiremedik. Uzunları DEJAN MUSLI ile pota altımızı zorlamalarını Jan Vesely solo sayılarıyla yanıtlayarak klasik on sayı farklık kaçışımızla ilk yarıyı önde kapadık.

Haberin Devamı

Atamıyorsan attırma

İlk yarıda tüm takımı oynatıp on oyuncusundan sayı bulmasına rağmen %13’lük felaket üçlük yüzdesini 14 Vesely sayısıyla ancak dengeleyebilen Fenerbahçe savunmadan taviz vermeden “elinin iyi olmadığı geceyi sayı yemeden geç” mantığıyla 10 sayılık farkın üstüne yattı. Dixon performans sola yaparken rakip beceriksizlikleri de yardımcımız oldu da son çeyreğe 13 sayı önde girdik. Son dakikaların kurtarıcısı Brad Wanamaker gecenin adamı Jan Vesely ile elele vererek kora kor dakikalarını şık sayı ve smaçlarla güvenli geçmemizi sağlarken Thompson’un savunma aksamaları yüzünden bizi boyalı alanda DEJAN MUSLI ile sayılarıyla çok zorladılar. Son dakikalarda ki dirençli duruşumuzla “üçlük yoksunu gecemizi” zararsız kapadık.

 

Yazarın Tüm Yazıları