Josef-Topal'sız Fenerbahçe'yi sevdinizse...

Cocu, satılan Josef’ten sonra Topal’ı da kenarda tutup, ofansif bir takımla çıktı.Taraftar, kaybettiği hâlde değişen bu Fenerbahçe’yi sevdiyse sabretmeli.

Haberin Devamı

BAŞKAN Ali Koç, takımı statta karşıladı. Özellikle sosyal medyanın ‘kelle’sini istediği Hasan Ali’yi canı gönülden öperek, âdeta, “Ben de Hasan Ali’yim” diyerek, tribünlere mesajı verdi. Harun Tekin ayağının tozuyla kalede, Volkan Demirel ve Mehmet Topal ise kulübede.

Phillip Cocu da mesaj verdi:

Radikal değişim şart!

Maç, başkan ve teknik direktörün mesajlarını destekleyen bir şekilde başladı. Hasan Ali ortaladı, Ayew kafayı koyup golü attı.

1-0’dan sonra, Kayserispor maçı yeniden başlattı sanki. Konuk ekip, F.Bahçe orta sahasını çok hızlı ve kolay geçerek, -ki bu da kaçınılmazdı zira öndeki üçlü önleyici savunma yapamazken Ekici ve Eljif de sert değildi- üst üste muazzam pozisyonlar buldu.

Bu noktada Harun sahne alarak, sözünü ettiğim değişim kararına bir omuz da o verdi.

TEDBiR DEĞiL, HÜCUM
GÖZ açıp kapayıncaya kadar ilk devre sona erdi. İzleyenler için tempolu, heyecanlı ve bol pozisyonlu bir bölümdü. Ancak sarı lacivertli cephede takım savunması açısından da birçok arıza göründü.

Hâliyle, ikinci devreye Mehmet Topal ile bir takviye beklentisi oluştu. Reyes’ten daha ilk maçta uyum beklemek haksızlık olurdu. Ne var ki Cocu, puan kaybetme pahasına da olsa değişim hareketinin arkasında durdu. Bu büyük riskti zira daha ilk üç haftada 2 yenilgi almıştı.

F.Bahçe beraberlik golüne, Slimani ile arayı çok açmadan reaksiyon verdi. Ama önce Skrtel’in ters vuruşu sonra da maçın en iyilerinden olabilecek Harun’un yanlış adımı Kayseri’yi öne geçirdi. Ama Kayseri’nin 3. golünde Chery’nin, Harun’un köşeyi boşaltmasını çok iyi görmesi de muazzamdı.


KAYSERİ'NİN HAKKI DA KAYSERİ'YE
COCU, 2-2’den sonra zaten düşmüş olan orta sahasından Ekici’yi de çıkarıp, sadece atacağı gole odaklandı. Maç bittiğinde de sahada 4 golcü vardı. Ancak oyun fena hâlde doldur boşalta döndü. Bu durum bana Beşiktaş’ın Antalyaspor’a geçen hafta kaybettiği maçı anımsatmadı değil...


iŞTE TRANSFER!

Diğer yandan bu maçı esasen Kayserispor üzerinden okumak lazım. Şahane bir futbol oynadılar. Çok atletik, iştahlı ve hücum aksiyonlarında çok akışkan bir futbol oynadı Ertuğrul Sağlam’ın ekibi. Mensah, Chery ve Bilal, ortaya koydukları futbolla aynı zamanda son dakikakaya kadar transfer kovalayan üç büyüklere de iyi bir mesaj verdi. Elbet, bu üç oyuncunun uzun maratondaki performansına da bakmalı.

Phillip Cocu, Josef-Topal’lı savunmacı Fenerbahçe’den ‘Sambacı Fenerbahçe’ye bir geçiş yapma iradesini dün ortaya koydu. Karar Fenerbahçeli’nin. “Kaybetse de bu takımı sevdim” diyorlarsa biraz daha sabır.


'YENİDEN' HEDEF TANIMI
F.BAHÇE Başkanı Ali Koç, transferin son düzlüğünde birçok oyuncu transfer etti. Alt yapıdan da birçok genç oyuncu profesyonel yapıldı.

Özellikle dış transfer hamlesi bilinçli mi, yoksa can havliyle mi yapıldı?

Bence ‘Yeniden’ sloganıyla yola çıkan Koç da camiasının önüne çıkıp ‘yeniden’ bir hedef tanımlamalı. Henüz kredisi güçlüyken, takıma inanıyorsa, taraftarı da uzun vadeye inandırmalı.

Yazarın Tüm Yazıları