Jorge Jesus’un üçlü savunma tercihi analizi

Portekizli, bu kez 3-5-2 dizilişini tercih etti.

Haberin Devamı

Dünkü Adana Demirspor müsabakası, Jesus’un Fenerbahçe’nin başında 14’üncü maçıydı. Bu müsabakaların (6’sı hazırlık, 6’sı resmi) ilk 12’sinde 4-1-3-2 dizilişini tercih etti. Son ikisindeyse farklı denemeler yaptı Portekizli Hoca. Viyana’da Fenerbahçe 3-4-3 oynamıştı, iki açık King ve Rossi’nin hızıyla sonuca gitmişlerdi orada. Dünse Jesus hepimize bir feyk daha attı ve 3-5-2 dizdi bu kez de takımını. Ve yine coşkulu bir futbolla kazandı. Serdar Dursun-Valencia çift santrfor oynarken, merkezde sağdan sola Emre-Arao-Zajc görev yaptılar dün. Bu sistemde Emre daha çok derine gelerek top aldı ve merkezde üçe iki kalmamaya çalıştı Fenerbahçe.

FERDi, OSAYi VE ALiOSKi’NiN YANINA LiNCOLN’U EKLEMEK iSTiYOR 

Peki bir teknik direktör, elinde ne tip malzeme varsa takımını gönül rahatlığıyla üçlü savunmayla oynatabilir?

Haberin Devamı

1- İki yönlü ve pozisyon bilgisi yüksek kanat bekleriniz var mı? Bu tip kanat bekleri sizi hem savunmada, hem de hücumda beşli gösterebilir. Fenerbahçe’nin elinde bu özellikte Ferdi, Osayi, Alioski var. Jesus, o listeye Lincoln’ü de kazandırmak istiyor. Bence Jesus’un iki maçtır üçlü oynamasının sebebi elindeki bu liste.

LEMOS YiNE GOL HEDiYE ETTi

2- Savunmanın pozisyonunu belirleyecek, süpürecek iyi bir lider liberonuz var mı? Var, Szalai... Ancak Serdar Aziz sakatken Fenerbahçe’nin elinde güvenilir bir sağ stoper yok. İki maçtır Gustavo kenarda, sağ stoperde Lemos oynuyor. Lemos, Viyana’da 48’de Avusturyalılar’a bir gol hediye etmek istemiş, onlar değerlendirememişlerdi. Kadıköy’deki ikramını ise Onyekuru-Dzyuba geri çevirmediler. Ayrıca dün 45-75 arası Onyekuru, Lemos-Szalai arasına 5-6 kez sarktı rahatlıkla.

STOPERLER OYUNA ÇIKMIYOR

3- Stoperlerinizden biri oyuna çıkıyor mu? Dünkü tabloda bu da eksikti bence. Mesela son iki haftadır Thomas Tuchel, Chelsea’de Reece James’i üçlü savunmanın içinde kullanarak böyle bir ekstra katkı almaya çalıştı.

4- Geriden oyun kurma kabiliyetiniz artıyor mu? Üç stoperle oynamanın muhakkak geriden oyun kurma becerinizi artırması lazım. Bu soruya da şu anda olumlu yanıt vermek zor bence. Belki Arao’yu liberoda, Szalai’yi sol stoperde kullanırsanız bu departmanda başarı gelebilir.

Yazarın Tüm Yazıları