İyi futbol iyi futbolcuyla oynanıyor

Futbolun gerçeğini F.Bahçe-Karagümrük maçında hepimiz bir kez daha gördük.

Haberin Devamı

Futbolun en ilkel gerçeklerinden biri şudur: “İyi futbol, iyi futbolcuyla oynanır.” Planınız ne kadar stabil olursa olsun, şemanıza-organizasyonunuza ne kadar sadık kalırsanız kalın, bir noktada çok temel bir aksaklık devreye girebilir. Ve elinizi kolunuzu bağlayabilir. Ona da “kalite” diyebiliriz en basit haliyle. Dün Fenerbahçe’nin yaşadığı sorunu en az sözcükle böyle ifade edebiliriz bence.

MERT VE CRESPO’YU ARADILAR

Evet, Fenerbahçe’nin son 3 ayda yavaş yavaş oturttuğu sağlam bir planı var. Tanımlanabilir bir oyun felsefesi var. Birkaç oyuncu değişse de genelde çizgilerinden şaşmadılar, planlarını uygulamayı başardılar yakın geçmişte. Ancak bence dünkü eksikleri kritikti. Kim, Mert Hakan ve Crespo’yu arıyorlar. Bu oyuncuların ikameleri onların işlerini yapamadılar tam anlamıyla. Fenerbahçe’nin dün en büyük problemi bağlantı oyunuydu. Birinci-ikinci ve ikinci-üçüncü bölge geçişlerinde önceki haftalardaki kadar akışkan değillerdi. Özellikle ilk 70 dakikada yavaşlardı. Ve tahmin edilebilir bir oyun oynadılar. Bu noktada hem Mert, hem de Crespo’nun eksikliklerini hissettiklerini düşünüyorum.

Haberin Devamı

‘SAĞ BEK’ SAMUEL’DEN YOKSUNDU

Hatta şöyle iki tezim daha var: İrfan Can bu sezon sağ açıkta daha etkili. Orada topla buluşup merkeze penetre etmeyi daha çok seviyor. Mert sahada olduğunda da o özgürlüğü buluyor. Samuel de dün belki sahadaydı ama 70 dakika boyunca “sağ bek Samuel”den de yoksundu Fenerbahçe. Samuel sağ bek olarak ne kadar özel bir oyuncu olsa da açık rolü için aynı sözcükleri kullanmak zor. Acaba İsmail Kartal dün sahaya sağ bekte Samuel, sağ açıkta İrfan Can, santrfor arkasında da Valencia ile çıkmayı düşünemez miydi?

KARAGÜMRÜK ÇABUK VE AKILCI

Karagümrük çabuk oyuncularından kurulu bir takım. Geride organize duruyorlar, çıkarken Biglia’nın sihrine başvuruyorlar. Uzun oynadıklarında da hem Emre-Musa’nın hızları hem de Pesic’in kalitesi devreye girebiliyor. Dün önde de akılcı bir baskı yaptılar. Mert-Crespo’suz sağlıklı çıkamayan Fenerbahçe’yi defalarca hataya zorladılar. Akılcı futbollarıyla da bence Kadıköy’den hak ettikleri 1 puanla çıktılar.

Yazarın Tüm Yazıları