Her maçı kaosla kazanamazsınız

F.Bahçe artık hiçbir rakibini oyun olarak boğamadığı için kaos stratejisi uyguluyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin bu sezonunun iki perdeli geçtiğini söylemek için herhalde kâhin olmaya gerek yok: Dünya Kupası öncesi her maçta oyun üstünlüğü arayan, neticeyi iyi futbolun doğal sonucu olarak alan bir Fenerbahçe vardı. Katar sonrasıysa rakiplerinin çoğunu oyun olarak mat edemeyen, sonuçlara son dakikalarda bireysel kaliteyle giden bir Fenerbahçe...

Son bir ayda Karagümrük’ü, Ankaragücü’nü, Başakşehir’i böyle yendiler. İstanbul ve Giresun maçlarında yaşanan puan kayıpları da bence doğal. Zira Fenerbahçe artık hiçbir rakibini oyun olarak boğamıyor. Neticeleri de genelde bireysel performanslar ve son dakikalardaki kaos stratejisi belirliyor. Karagümrük, Ankaragücü ve Başakşehir’e karşı kaos sonuç getirdi. Dün getirmedi. Tüm stratejinizi buna bağlarsanız her zaman sonuç alamamanız zaten doğal.

Haberin Devamı

BiR KORNER ATMAK TAM 65 SANiYE SÜRDÜ

Dünkü müsabakanın neticesinden bağımsız bir konuya değinmek istiyorum son olarak... Eğer fırsatınız varsa lütfen dün 44:20’deki korneri ve 45+3’teki taç atışını bir yerlerden bulup izleyin. 44:20’de Giresun bir köşe vuruşu kazanıyor. Önce korneri kullanmaya kimse gönüllü olmuyor. Sonra Alper atmaya gidiyor ama yardımcı hakem net bir şekilde nizami görünen topun yerini kontrol için bir durduruyor oyunu. Onun sıkıntısı geçiyor, Alper tekrar atmaya niyetleniyor, bu kez orta hakem ceza alanına doğru anlaşılmayan bir yerlere uyarıda bulunmak için kesiyor oyunu. O gösteri de bitip Alper nihayet kullandığında tabelada 45:25’i görüyoruz. 65 saniyede kullanılamıyor bir korner.

DURAN TOP SEREMONiLERi

Ardından ilk yarının sonunda 47:55’te bir taç atışı kazanıyor Giresun. Sainz atacak gibi tutuyor topu elinde. Dönüyor dolaşıyor, 25 saniye sonra yanına gelen Alper’e bırakıyor topu. Hakem de Giresun’un tacı atmaya niyeti olmadığını görünce o noktada bitiriyor ilk yarıyı. Rakip yarı sahadaki taç fırsatını değerlendirmeyen Giresun’un o dakikada 1-0 mağlup olduğunu da hatırlatayım.

Maalesef Süper Lig’de artık hiçkimse bu duran top seremonilerinden rahatsız olmuyor. Bir kornerde hatta bir taçta dahi dinlenmeyi tercih ediyor herkes.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları