Günün şifresi orta sahaların hücum katkı

Tüm tehlikeli pozisyonların içinde orta üçlü İsmail-Fred ve Szymanski vardı. Bu üçlü skor 1-0’ken de vites küçültmedi.

Haberin Devamı

F.Bahçe hafta içinde Nordsjaelland karşısına Crespo’lu, King’li, Kent’li, Mert’li, Batshuayi’li bir kadroyla çıkınca kamuoyunun büyük kısmı şaşırdı haliyle. Dzeko’suz, Tadic’siz, İrfan’sız, Szymanski’siz o kadro belki yetenek toplamı olarak bir tık eksikti, ama sert presiyle fark yarattı Danimarka ekibi karşısında. Nordsjalleand’ın genç defans hattına sürekli önde baskı yaptılar, zaten ikinci golü de doğrudan hücum presle bulup fişi çektiler.

7 KiŞiLiK SERT ROTASYON 

İsmail Kartal Alanya’da da 7 kişilik sert bir rotasyonla başlattı takımını. Bu kez sahadaki amiral sayısı artmıştı, koşucu birkaç oyuncunun yerini üretenler almıştı. İlk 45 dakikada topa sahip olsalar da çok fazla net pozisyon bulamadılar. Lâkin bulduklarının da şöyle bir ortak özelliği söz konusuydu: Tüm tehlikeli pozisyonların içinde orta üçlü İsmail-Fred ve Szymanski vardı. 13’te Fred araya oynadı, Szymanski atamadı. 27’de Dzeko’nun pozisyonunda pas yine Szymanski’den geldi. 43’teki golde de pozisyonu başlatan İsmail, hava topunu alan Szymanski idi. İrfan’ın golü de Polonyalı’nın indirdiği topun ardından geldi.

Haberin Devamı

Bu üçlü skor 1-0’ken de vites küçültmediler. F.Bahçe’nin tamamlayamadığı hücumların dönüşünde geri kazanma konusunda iyi bir akşam geçirdiler. Hafta içinde Nordsjaelland önünde iki asist yapan Fred, dün de iyi çizgisini sürdürdü. 49’da bir şut denedi. 56’da Dzeko’nun kafasında ortayı yaptı. 58’de de soldan bindirip Szymanski’yi pozisyona soktu. Fred yavaş yavaş saha içi yöneticiliğini ele alıyor Fenerbahçe’de.

BEŞiKTAŞ’IN TAM DA iHTiYACI BUYDU 

Aslında Beşiktaş’ın da bu sezon tam olarak ihtiyacı buydu: Orta üçlüden hücum katkısı. Dün gündüz saatlerinde Kayseri önünde Salih’in asisti Oxlade Chamberlain’in koşusuyla gelen gol, siyah-beyazlılar için çok önemli. Arsenal’dayken bir kanat hücumcusu olan Oxlade, Liverpool’da merkez orta saha oyuncusuna dönüşmüş ve zaten bu ekstra koşularıyla fark yaratmıştı. Beşiktaş’ta orta üçlünün ceza alanına attığı adım, hücum, asist ve gol katkısının artması siyah-beyazlıların performansı için anahtar şu anda.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları