Galatasaray 5-0-5 dizilen her takımı yener

Merkezi ele geçirir, o maçı bir şekilde kazanırlar.

Haberin Devamı

Dün Seyrantepe’deki maçın daha 10’uncu dakikası dolmadan Okan Buruk’un planını net bir şekilde gözlemleyebiliyorduk sahada: Sete yerleştiler. Baskın bir iç saha oyunu sahnelediler. Ancak esas sır, tamamlayamadıkları hücumlardaydı. Bir atağı bitiremediklerinde, top Trabzon’a geçtiğinde o bölgede hemen kalabalıklaştılar. Baskıyla ya topu geri kazandılar, ya da başaramıyorlarsa küçük faullerle karşı atağı kestiler. Bunun neticesi olarak zaten Icardi’nin ilk golü geldi. Ayrıca ilk devrenin sonunda Galatasaray’ın 12, Trabzon’un 2 faul yapmış olma nedeni de buydu: Karşı pres stratejisi.

OYUN OKUMA USTASI LUCAS TORREiRA 

Tabii ki Galatasaray’ın bu karşı presi doğru bir şekilde uygulayabilmesinde bir özel adamın, Torreira’nın büyük rolü var. Torreira bir oyun okuma ustası. Onun yokluğunu Kayseri’de nasıl derinden hissettilerse, varlığının avantajını da Olimpija ve Trabzon önünde yaşadılar. Torreira sahada olduğunda Oliveira’nın net bir şekilde veriminin arttığının altını da çizmek gerek.

Haberin Devamı

BAKASETAS DERiNE ÇEKiLiNCE KAYBOLUYOR 

Trabzonspor teknik direktörü Bjelica ise Visca’nın yokluğunda Abdülkadir’i sağa atıp merkezde Bardhi’yi kullanmayı tercih etti. Bu tercihin Bakasetas’ı daha derine çekeceği belliydi zira Trabzon birinci bölgeden sağlıklı çıkamayınca Yunan virtüöz daha da geride topla buluşmak zorunda kalıyor. Bakasetas derine geldiğinde de arızalar çıkıyor, AEK maçında penaltı yapmıştı, dün de Icardi golü öncesi kaptıran oydu. Teklic oyuna girince o sağa, Bardhi sola, Abdülkerim merkeze kaydılar ama durum değişmedi: Trabzonspor 5-0-5 gibi oynuyor. Kourbelis ve arkası bir takım. Ön taraf ayrı bir takım gibi. Bordo-mavililerin öncelikli takviye ihtiyacı bence iki yönlü orta saha.

LUCAS TORREiRA’NIN OLMAMASI CAN SIKICI 

G.Saray’daysa zaten bu merkez üçlüsü, geçen sezonu şampiyon bitiren orta saha. Kollektif düşünüyorlar, oyunun iki tarafını da harika bölüşüyorlar. Karşılarında 5-0-5 oynayan hangi takımı bulsalar merkezi ele geçirir, o maçı bir şekilde kazanırlar. Galatasaray’ın önünde çok kritik bir Molde maçı var ve tek can sıkıcı detay, çarşamba günü Torreira’nın oynayamayacak olması.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları