Futbol, topun olmadığı yerde kurgulanır

F.Bahçe, ikinci devrede fabrika ayarlarına döndü adeta.

Haberin Devamı

Eğer skor 3-0’ken Güneş, 3-3’ken de Yanal vites küçültmeselerdi tarihi galibiyeti hanelerine yazabilirlerdi. Bu görüntüyle beraberlik, en âdil sonuç.

DÜN iki 45 dakikada iki bambaşka müsabaka görüntüsünün oluşmasının bence basit bir nedeni var: Futbol, topun olmadığı yerde kurgulanan, topun olduğu yerde sahnelenen bir oyun... İlk 45 dakikada Güven, Dorukhan, Kagawa topsuz oyunda çabaladı, ısırdı, 3-0 geldi. İkinci perdedeyse canını dişine takan ve arayanlar Dirar, Valbuena ve arkadaşlarıydı. Onlar da sonuna kadar hak ettiler o 3 golü.

Sanırım son çeyrek yüzyıldaki derbilerdeki en tek taraflı ilk devre oynandı Vodafone Park’ta. İki takımın sol açıkları Güven ve Moses arasındaki tutku farkı, devrenin özeti gibiydi. Atiba ısırıyor, Güven ısırıyor, Dorukhan ısırıyor, Kagawa ikili mücadele kazanma rekoru kırıyor. Diğer taraftaysa Zajc topu bekliyor, baskı altında kalacağı belli olan Tolgay, ekstra yapma kaygısıyla basiti de yapamıyor. Moses neyi bekliyor tam olarak çıkartamadım. Sanırım o da Sarri’nin kovulduğu haberini bekliyordu sahada! 45 dakikalık tek taraflı oyunun doğal sonucuydu 3-0...

Haberin Devamı

Yanal, ilk 45’i eli-kolu bağlı izledi. Çünkü sanırım Süper Lig’de hoca olmak için önce “zelzele, çığ gibi bir afet yaşanmadıkça ilk 45’te oyuncu değişikliği yapmayacağım” taahhüdü veriliyor federasyona(!). Oysa maçın devre arasında yaptığı o son derece doğru iki değişiklik, pekala 30’da da yapılabilirdi. Dirar’ın sağ beke, Valbuena’nın sol açığa geçişiyle Fenerbahçe topla çok daha fazla oynayan taraf oldu. Bu sayede Zajc’ın da sahadaki varlığı anlam kazandı ve ilk devreyi 11’e 8 gibi oynayan sarı lacivertliler, ikinci devrede fabrika ayarlarını buldular adeta. Eğer skor 3-0’ken Güneş, 3-3’ken de Yanal vites küçültmeselerdi tarihi galibiyeti hanelerine yazabilirlerdi. Bu görüntüyle beraberlik, en âdil sonuç oldu bence.

Maçın adamı: Dirar.

BURAK’TAKİ DEĞİŞİMİN ÖZETİ

BEN Beşiktaş taraftarının Burak’a olan tepkisinin nedeninin Escude’yle olan tek bir pozisyon değil, genel tavrı olduğunu düşünüyordum. Ve Burak, Beşiktaş formasını giydiği günden beri bu tavrını değiştiriyor; daha dürüst, daha futbol odaklı davranıyor. Dün de üçüncü golde Skrtel’in arkadan çekmesine rağmen devam edip golü düşünmesi, Burak’taki değişimin özeti.

Haberin Devamı

ASYA iLE BAĞ KURMALIYIZ

SÜPER Lig, tam 15 yıl sonra ilk kez bir transfer dönemini artıda tamamladı: 2018-19 yaz transfer döneminde yaptığımız 82 milyon Euro’luk satışın sadece 47 milyonunu harcadık ve 35 milyonluk tarihi bir kâr elde ettik. Bunun da sebebi net: Avrupa’dan alıp, Asya’ya sattığımız oyuncular. Ancak Asya ile bağı yalnızca tek taraflı tutmamamız için iki harika sebep var şimdi ligimizde: Biri Nagatomo. Diğeri de Kagawa... İşlerine saygıları muazzam. Fizik kaliteleri her daim yüksek. Futbolu seviyorlar, kolektif oyunu seviyorlar, çalışmayı seviyorlar. Yani klasik bir Türk’te ne eksikse, bir Japon’da, bir Koreli’de bunlar fazlasıyla var. Bu lige artık onar onar Kuzey Afrikalı getirmek yerine, Japonlara-Korelilere yönelmeliyiz. Acilen.

Haberin Devamı

 

BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ UĞUR MELEKE YORUMLARI

Yazarın Tüm Yazıları