Varsa bir bildiğiniz ya da belgeniz açıkça söyleyin

Hakemlerin, TFF’nin ve rakiplerin her hareketinin altında farklı bir şey arama çabası niye?

Haberin Devamı

Kendi takımına karşı direnç gösteren rakiplerine; “Umarım aynı direnci rakiplerimize de gösterirler” diyen...

Kendi takımına karşı galibiyet elde eden rakibin sevinmesine de; “Bu maç sonu sevincinin sebebini merak ediyorum. Ve ölene kadar bunun takipçisi olacağım” der elbette!

Haliyle bunları telâffuz eden o kulüp başkanın, teknik adamı da; maçın bir gün ertelenmesi taleplerini reddeden rakipleri için “Acaba bunu reddetmelerinin arkasında ne yatıyor, ne var, merak ediyorum?” der.

O da başkanı gibi arka planda bir şeyler arar.

Peki üst aklı böyle olan bir kulübün, futbolcusu bundan geri kalır mı? Hâliyle o da maçtan sonra teşvikten, ekstra primden, ondan bundan bahseder.

Kısaca başkanından yöneticisine; hocasından futbolcusuna zihniyet aynı Beşiktaş’ta. Sebebi de “Dur” diyenin çıkmamasıdır.

Haberin Devamı

Üzücü olan ise saha dışındaki bu tavrın, sahada büyük bir özveri ve mücadele gösteren siyah beyazlı futbolcuların emeklerine gölge düşürmesidir.

Hakeminden federasyonuna, sahadakilerden şampiyonluk için yarıştığı rakiplerine kadar her hareketin ya da kararın altında illa farklı bir şey arama çabası niye?

Olmadı, olmuyor sayın Ahmet Nur Çebi. Varsa bir bildiğiniz ya da belgelediğiniz olay, lütfen lafı dolandırmadan açık açık söyleyin.

Futbol alın teriyle oynanan ve sonunda kazananların ‘sevindiği’ bir oyundur, unutmayın...

Josef de Souza... Bu sezon başarılı futbolu kadar Rize maçı sonrası ortaya bıraktığı bomba ile hafızalara kazınmış durumda...

Varsa bir bildiğiniz ya da belgeniz açıkça söyleyin

JOSEF OLAYI TAMAMEN BiR ÇEViRi HATASIYMIŞ!

Derler ya “Bir konuştu pir konuştu” diye. Aynen öyle.

Peki ne demişti Josef?.. “Bugün biliyoruz ki; Rize’nin bizimle berabere kalması için inanılmaz bir prim ortaya koydular. Kim şampiyon olmamamız için ne yaparsa yapsın şampiyon olacağız.”

Ne zaman dedi? Son bölümleri hayli sıkıntılı geçen, 3-2 kazandıkları Rize maçından hemen sonra.

“Peki ne demek istedi?” sorusuna hemen hemen her kesmin çıkardığı mâna aynı oldu. Bu sebeple rakip F.Bahçe’nin bu topa girmesi gayet normaldi.

Haberin Devamı

Çünkü bu iş, öyle TFF tarafından es geçilecek, kulağının üzerine yatılacak bir iş değildi. TFF açısından karşılıksız kalmamalıydı.

TFF cephesine göre kalmadı. Peki ne yapıldı? TFF Hukuk Müşavirliği diğer işlemlerinden farklı olarak Josef’e yazı göndererek açıklama istedi. Sebebi de; bir tercüme hatası olabilir düşüncesiydi. Nitekim de gelen cevap o yönde oldu.

Josef, avukatı Hasan Fehmi Demir aracılığı ile TFF’ye gönderdiği yazıda sözlerinin yanlış aktarıldığını söyledi. Primden kastının Rize Teknik Direktörü Bülent Uygun’un medyadaki açıklamaları olduğunu savundu.

Ama asıl ilginç ve düşündürücü olan; bu açıklamalar sonrası kamuoyunda ortaya çıkan o ortak ‘mânâyı’ düzeltme ihtiyacı duymayan Beşiktaş ve futbolcusunun günler sonra TFF’nin resmi yazısı karşısında düzeltme ihtiyacı duymasıdır.

Haberin Devamı

CENK’i GÖRÜNTÜLER YAKTI

Beşiktaş-Karagümrük maçı bitti, koridorlar karıştı. Sebep, iddiaya göre sakatlığı sebebiyle kadroda yer almayan Cenk’in tünel girişinde Roco’ya küfür etmesiydi. Olaya Aboubakar da karışmıştı. 2 temsilcinin raporunu inceleyen TFF Hukuk Müşavirliği olaylarla ilgili raporları yeterli bulmadı. Bunun üzerine yayıncıdan ek ham görüntüler talep edildi. Ve olayların başlangıcına sebep olanın Roco’ya küfür eden
Cenk olduğu görüntülerle tespit edilerek hem o hem Aboubakar tedbirli PFDK’ya gönderildi.

Ndao’ya saldırdığı iddia edilen ve Beşiktaş’ın TFF’ye sunduğu 20 kişilik misafir listesinde yer alan menajer Hakan Korkmaz’la ilgili ise sevk yapılamadı. Sebebi Korkmaz’ın TFF’ye bağlı bir menajer olmamasıydı. Ancak TFF cephesi Korkmaz’la ilgili 6222’den işlem yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Haberin Devamı

Varsa bir bildiğiniz ya da belgeniz açıkça söyleyin

TERiM’E GÖRE ‘iNANMAYANLAR’ KiMLER?

Belli ki; Fatih Terim’in dışarda olduğu gibi içerdeki mücadeleyi de bırakmaya pek niyeti yok. Artık eskisi gibi içerdeki savaş için ‘dolambaçlı ve örtülü’ de gitmiyor. Açık ve net konuşuyor. Ve bunu da Denizli’de “Vazgeçmeyen ve inanan bir grubumuz vardı. Bu grup; ben, arkadaşlarım, oyuncularım ve de çalışanlarımız...” diye açıkladı.

Demek ki hocaya göre; inanan grubun içinde çalışanlar var, personel var ama başkan, yönetim ve taraftar yok. Hocaya göre onlar ‘inanmayıp vazgeçenler’.

TFF FESiH iŞLEMiNi BAŞLATTI

TFF’nin bir İtalyan hukuk bürosu ile yaptığı danışmanlık anlaşması spor hukukçuları olmak üzere bazı kulüplerin sert tepkisine sebep olmuştu. Birileri işi suç duyurusunda bulunmaya kadar götürdü. Sonra bakın ne oldu...

Haberin Devamı

Bir önceki Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil geçtiğimiz günlerde başkanların WhatsApp grubuna “Arkadaşlar bunu TFF’den isteyen bizlerdik. Bu sebeple Kulüpler Birliği olarak bu anlaşmayı destekleyen bir açıklama yapmamız şart” mesajı attı. Ancak hiçbir kulüp başkanından bir karşılık bulmadı. Bu durum Sepil’i de TFF Yönetimi’ni de resmen şoka uğrattı. Sonuçta TFF, kulüplerin bu şaşırtıcı tavrı sebebiyle çareyi daha imzası kurumayan anlaşmanın fesih işlemlerini başlatmakta buldu

GiDEN SADECE FiNAL DEĞiL

2020’de Atatürk Olimpiyat Stadı’na verilen UEFA Şampiyonlar Ligi finali geri alınıp, yerine 2021’deki final verilmişti. O da nasip olmadı ve üst üste ikinci defa Portekiz’e gitti. Ama elimizden giden sadece bunlar değildi...

Hatırlayın bundan kısa bir süre önce UEFA, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası hakemlerinin hazırlık ve kamp merkezi olarak İstanbul’u seçtiğini duyurmuştu. Buna göre şampiyonada görev alacak 18 hakem ve ekipleri şampiyona boyunca İstanbul’da konaklayacak ve tüm hazırlıklarını, eğitimlerini ve antrenmanlarını İstanbul’da gerçekleştirecekti. İlk eğitim tarihi de 10 Mayıs’tı. Ancak ne gelen oldu ne de giden. Kısacası final gibi o da sessiz sedasız elimizden gitti...

100 TL oyna, 100 TL kazan! Yeni üyelere özel, hemen Misli.com'a üye ol...

Yazarın Tüm Yazıları