Futbolun adaleti mi yok ki?

Sürprizlerle başlayıp, devam eden Fransa 2016 yine sürpriz bir şekilde bitti. UEFA, hiç kupa kazanmamış bir takımı finale taşımasının karşılığını aldı. Portekiz'in şampiyonluğu, yeni bir Avrupa şampiyonu çıkmasını da sağladı.

Haberin Devamı

Finale gelene kadar her iki takımın da oyunları farklı anlayış ve türdeydi. Fransa yükselterek getirdiği oyununu, finalde devam ettirdi. Portekiz savunma anlayışını ön planda tutup, yıldızları ile ulaştığı finalde kupayı aldı.


FAVORiLER BAŞ AŞAĞI

Kupanın en büyük adayları dediğimiz Almanya'nın, İspanya'nın ve hatta İtalya'nın elenmesi bir sürpriz olmuştu. Dünkü maçta da Fransa'nın başına gelen, yarı finalde elediği Almanya'nın başına gelmişti.

İyi oyun, iyi futbol, bol pozisyon ama mağlubiyet...

Portekiz'i ayakta tutan kaleci Rui Patricio, Ronaldo sakatlanıp çıkmasaydı bile Portekiz adına maçın adamı olurdu. O kadarkritik kurtarışlar yaptı ki, Portekiz'in kupanınkulbunu hiç bırakmamasını sağladı.


KRiTiK HAMLE: EDER

Uzatmaya giden maçta Eder hamlesi, Portekiz'in 2004'te evinde yaşadığı hayalkırıklığını, bu kez Fransa'da yaşatmasını sağladı.

Haberin Devamı


Ronaldo'nun sakatlanıp çıkması, belki dezavantajdı. Ama futbolcuların sahada daha birlikte oynamalarına iten en önemli etkendi. Ki yerine giren Quaresma da, Ronaldo'yu aratmayacak bir performans sergiledi.

"Futbolun adaleti var mı" diye sorarsanız, dün akşam görüldü ki, yok... Ama Portekizli futbolcuları ortaya koydukları mücadele için tebrik etmek lazım. Bu şampiyonlukla, UEFA da planlamış olduğu sonu elde etmiş oldu.

Yazarın Tüm Yazıları