Top çizgiyi geçti 6.hakem uyudu

“27. dakikada Donk’un şutunda top kaleyi geçse de 6 nolu yardımcı hakem Alper Ulusoy’un pozisyona bakış şekli yanlış olunca büyük bir hataya imza attı.

Haberin Devamı

Ulusoy’a uyan orta hakem Halis Özkahya’nın da bu hata da payı var.”

 

27. dakikadaki pozisyonda Donk’un vuruşu net şekilde gol... Burada en büyük hata 6 nolu yardımcı hakem Alper Ulusoy’un... Oyun esnasında pozisyona bakış şekli son derece yanlış olduğu için, onun bu golü yakalama şansı yok. ‘Neden derseniz?’ Böyle pozisyonlarda ilave yardımcıların direği baz alarak, iç kısma yani kaleye bakmaları gerekirken; pozisyona dikkat edilirse Ulusoy kafasını oyun alanına doğru yöneltti. Dolayısıyla bu açıdan golü tespit etme şansı mümkün değil, ki hata da yaptılar. Pozisyon görüntülere göre net gol. Özkahya’nın da hatası olsa da pozisyonda asıl karar 6 nolu yardımcı Ulusoy’a ait.


‘SEMİH TOPU ELLE ÖNLEDİ’

 

Haberin Devamı

KASIMPAŞA’nın ilk yarıda Hakan’la bulduğu golü öncesi Adem’e yapılan faulde hakem Halis Özkahya avantaj kuralını iyi uyguladı. Aynı pozisyonda daha sonra Eren Derdiyok kaleye şut çekti, çekilen bu şutta Semih topu elle önledi... UEFA’nın talimatı böyle pozisyonlarda penaltı ve ihtardır; ama hakem bir nefes bekleyerek pozisyonu takip etti. Hakan pozisyon itibariyle golü buldu ve Özkahya da golü verdi. Pozisyon gol olmasaydı; doğru uygulama hakemin penaltıya dönüp Semih’e de sarı kart vermeliydi.

Yazarın Tüm Yazıları