MHK hakemlere söz geçiremiyor

SEZON başında Türkiye Futbol Federasyonu 9 hakemle profesyonel sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Bu isimler Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Halis Özkahya, Hüseyin Göçek, Tolga Özkalfa, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek ve Mete Kalkavan’dı. Ligin başlamasıyla birlikte arka arkaya gelen hakem hataları sonrasında MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu çıkıp “Yapılan siyah beyaz hataların yüzde 86’sını 35 yaş üzeri hakemler yaptı. Lige yeni yüzlerle yeni isimlerle devam edeceğim. Süper Lig hakem kadrosu 38 den 22 ye inecek” dedi. 

Gereksiz bir şekilde hakemleri gruplandırdı ve 35 yaş üstü hakemleri başarısız diye hedef göstererek kamuoyunun önüne attı.

GÜVENMİYORLAR

BU arada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 30 Eylül’de yaptığı basın toplantısında “Kaşarlanmış hakemlerle bu iş yürümez.

Hakem camiasında güç mücadelesi var. MHK Başkanı yanındaki ekip zayıf. 1-2 kulüp korunuyor” ifadeleriyle bazı hakem isimlerini de vererek Fenerbahçe’nin içerideki maçlarına neden verilmediğini sordu. Bu yaşananlardan sonra pek çoğu MHK başkanından daha kariyerli ve deneyimli olan, ligi taşıyan ve bunları hak etmeyen o profesyonel 9 hakem oldu mu sana kaşar hakem! Moraller yerlerde, şaşkınlık tavan...


Hakemlerin maçları yönetim standartlarına, yer almalarına, uygulamalarına, tavır ve davranışlarına baktığımızda MHK’yı dinlemedikleri, inanç ve güven duymadıkları ve MHK’nın da eğitim ve yönetim konusunda yetersiz kaldığı ortada. 


BİZDE STANDART YOK

Haberin Devamı


Dışarıda konuşmalarını bir duysanız! Çoğu kendi başına buyruk hareket ediyor. UEFA maçlarına bakıyoruz, hakemlerin bir yönetim standartları var. Biz de UEFA Hakem Konvansiyonu’na üyeyiz ama bizde ara ki bulasın! MHK’nın bazı hakemlere söz geçiremediğini duyuyoruz. Kurumsal disiplinin olmadığı yerlerde kargaşa, hizip, çekişme, kaos kaçınılmaz, başarı beklemek ise hayal...

VOLKAN’A DUA EDİN


BUNLARA bir de tuhaf ve hatalı atamalar eklenince, hakemlerin kimyasının iyiden iyiye bozulduğu apaçık ortada.


Bu da hataların çoğalmasına neden oluyor. Eleştirilerden etkilenen MHK ve hakemlerin bu gidişle de toparlanması ise mümkün gözükmüyor! 

Sezon başında köpürtülerek sahalara sürülen Alper Ulusoy ile Deniz Ateş Bitnel ilk etapta ilaç gibi gelmişti. Ama ne yazık ki iş bilmez MHK’nın hatalı atamaları nedeniyle ikinci yarının ilk iki haftasında bu iki hakemi kaybetme noktasına geldik. 

 

Haberin Devamı

Penaltı pozisyonlarını geçtim ama ikili mücadelelerdeki faul ve kart tasarruflarına baktığımda futbol ve hakemlik bilgisi adına endişelere kapıldım.

Üstelik her ikisi de yeni yılda FIFA hakemi oldular. Deniz Ateş Bitnel ve MHK yatıp kalkıp Fenerbahçe kalecisi Volkan’a dua etmeli. Eğer hatalı çıkışıyla o penaltıyı yaptırmasaydı bugün çok başka şeyleri konuşuyor olacaktık. 

Şimdi, TFF ve MHK’ya düşen görev iş işten geçmeden lige verilen aradan yararlanarak, herkesin eteğindeki taşı dökeceği bir seminer ve sil baştan yenilenmek.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları