Fred, idolü olan Ronaldinho gibi bir etki yaratır mı?

Fenerbahçe'de kendini evinde gibi hissedeceği bir kurgu yaratılırsa neden olmasın...

Haberin Devamı

Yazdığım bu ifade hepinize biraz abartılı gelebilir ama çocukluğunu onu izleyerek geçirmiş, Internacional forması giydiği dönemde ona karşı ilk kez oynayacağı maça tüm ailesini bir minibüs kiralayarak götürmüş, sahada kimi zaman prime Ronaldinho hareketleriyle tribünleri ayağa kaldıran bir oyuncudan bahsediyorum.

Peki, Fred gibi bir yetenek United döneminde aradığını neden bulamadı? Çünkü tipik Brezilyalı oyuncuların aksine Fred üst düzey bir takım oyuncusu. Her zaman üç kişilik orta saha formasyonlarında gelişen bir oyuncu oldu. Arkasında daha konumsal oynayacak sağlam bir defansif orta saha oyuncusuna ihtiyacı var. Böylece sahada yüksek bir top yüzdesiyle daha etkili olabiliyor.

Top ayağındayken sadeliği tercih ettiği ve topa sahip olma girişimlerine katkıda bulunduğu anlarda ise oyun kalitesi de bir o kadar artıyor. İşin püf noktası onun zayıflıklarını örtbas etmeniz gerekiyor. Yapmazsanız, zayıflıkları onu herkesin eleştirisi için bir paratoner haline getirebiliyor. Tıpkı Solskjaer döneminde olduğu gibi..

Haberin Devamı

CASEMIRO İLE KUSURSUZDU

Brezilya Milli Takımı’nda Casemiro ile beraber orta sahada oynadıkları dönemde 20 maçta sadece 1 mağlubiyet aldılar. Takım 41 gol atarken sadece 5 gol yedi. Ve 15 maçta kalesinde hiç gol görmedi. Casemiro’nun United’a transferi sonrası herkes Erik ten Hag’ın Brezilya teknik direktörü Tite’den esinlendiğini ve orta sahada Fred ile birlikte benzer bir kurguya yöneleceğini düşündü. Ancak ikili birlikte sadece 42 maç oynayabildi (bunların 6’sında 90 dakika birlikte oynadılar). Kısacası ikiliye istenen zaman tanınmadı. F.Bahçe ve İsmail Kartal uygulayacağı sistemle kendini evindeymiş gibi hissedeceği bu kurguyu sağlarsa Fred, Kadıköy’de büyük bir Ronaldinho etkisi yaratabilir...

BRIGHTON'IN TRANSFER BAŞARISI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Son yıllarda Premier Lig’in en istikrarlı takımlarından biri kuşkusuz Brighton. Organizasyon yapısı her kulübe örnek olacak cinsten. Geçen sezonu De Zerbi yönetiminde 6. bitirerek tarihlerinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etme şansını yakaladılar.

Haberin Devamı

Sahadaki kadar transfer süreçlerindeki başarıları da dikkat çekici. Sadece son 2 yılda 70 milyon Euro harcadıkları 8 oyuncunun satışından 320 milyon Euro gibi önemli bir kâr elde ettiler. Son olarak Caicedo’yu 126 milyon Euro’ya satmaları kulüp tarihinin en büyük transfer başarısı oldu.

Brighton’ın yaptığı transferler ve genç yetenekleri keşfetme konusunda Premier Lig’deki rakiplerinden iki veya üç adım önde olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Geleceği planlamak kesinlikle yaptıkları en iyi şey.

MESSI, MARVEL'I BAŞKA BİR SEVİYEYE TAŞIDI

MEessi son zamanlarda birbirinden farklı gol sevinçleriyle hem Inter Miami’yi hem de Marvel’ı başka bir seviyeye taşıdı. Attığı goller sonrası bir Marvel karakterine bürünen Messi sırasıyla Thor, Black Panther ve Spiderman oldu. Bu sevinçler Inter Miami taraftarları arasında da büyük bir çılgınlığa dönüştü. Bu eşsiz “Messi Marvel kutlaması” interneti kasıp kavurken, insanlar bu eğiliminin arkasındaki nedeni arıyorlar.

Haberin Devamı

ÇORUKLARI MI YOKSA PARA İÇİN Mİ?

Bunun ticari hamle olup olmayacağına dair spekülasyonlar artıyor. Baskın bir açıklama, çocuklarının Marvel filmlerine olan yakınlığına odaklanırken, finansal anlamda Adidas kampanyasına destek verdiğine dair teoriler de var.

Elbette Marvel ve Adidas’ın Messi gelmeden önce yaptığı özel forma anlaşması bu dedikoduları daha üst seviyelere taşıyor. Hazirandaki sözleşme sonrasında açıklanan ilk ürün Arsenal’e karşı oynanan All-Star maçında kullanılan ve Avenger’dan ilham alan bir toptu. Süper kahraman temalı kutlamalar göz önüne alındığında, bu formanın piyasaya sürülmesi de yakın görülüyor.

SUUDİLER DAHA FAZLASINI İSTİYOR

Haberin Devamı

Benzema, Ronaldo ve Neymar gibi birbirinden önemli pek çok yıldızı transfer eden Suudi Arabistan daha fazlasını istiyor. Suudi Arabistan liginin futbol direktörü Michael Emenalo birkaç yıl içinde futbolda süper güç olma planlarının olduğunu söylerken buranın sadece istisnai ve kariyerinin zirvesinde olan oyunculara yönelik olacağını belirtti. Mbappe’den Kane’e kadar tüm oyuncuları istediklerini söyleyen Emenalo “Lig tüm en iyi oyunculara sahip olmak istiyor. Tüm bu harcamaları yapmaya devam edeceğiz. Guardiola ve Klopp’un endişelerini anlıyorum ancak amacımız tüm liglerle birlikte çalışmak” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları