Orkan Çınar’dan Güneş’e mesaj

21 yaşındaki Orkan Çınar, kendisini daha erken yaşta Gaziantep’te ispatlamıştı.

Haberin Devamı

Buna rağmen, Quaresma, Babel ve onları yedeklemesi düşünülen Lens’i kesmesini beklemiyordum. Ancak bu çocuğun Beşiktaş formasıyla ilk resmi dakikalarını 28 Kasım 2017’de alacağını da düşünmüyordum. Geçen sezon Aras’a reva görülen durumdu bu. Oysa Beşiktaş, Malatya deplasmanında 2 puanı kaybederken Orkan, sahada 3-5 dakika alsa daha fazla ne kaybedilirdi? Dün ince bilekleriyle özellikle Beşiktaş’ın son haftalarda kapalı defanslara karşı yaşadığı sıkıntıları aşmak için çare olabileceğini gösterdi.

9 ATMAK ETiK Mi?

- Beşiktaş’ın kadro derinliği dünkü görüntüyle biraz daha arttı. Yedeklerin performansı son haftalarda düşüşe geçen ‘as’ları da toparlanmaya sevk edecektir.

9-0’lık sonuç ‘etik’ tartışmasına da konudur. Beşiktaş’ın belli noktadan sonra oyunu rölantiye alması gerekir miydi? Bu felsefecilerin de el attığı bir mevzudur. İki görüş vardır: Maçı veya tur atlamayı garantileyecek skoru aldıktan sonra rakibinize acıyıp durmak mı etik, yoksa rakibi ciddiye almaya devam ederek, atabildiğiniz kadar gol atmak mı?

Haberin Devamı

İkinci görüşü savunanlar, ciddiye almanın rakibe duyulan saygıyı da ifade ettiğini düşünüyor. Ben ikinci görüşe yakınım.

MAÇIN ADAMI: ORKAN ÇINAR

â—ŠÂÄ°statistikler Lens diyor. Negredo onu izliyor. Ama ben oyumu ilk kez forma giyen ve ÅŸansını iyi kullanarak kenarda oturtulmaması gerektiÄŸini gösteren Orkan’a veriyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları