İngilizler gol için bir ‘kanal’ bulmayı başardı

İNGİLİZLER, uluslararası turnuvaları tüm hücreleriyle en iyi yaşayanlardır. Hayalleri de, yıkımları da çok büyük oluyor. 66’daki zaferden sonra da her kupaya “Kazanacağız” diye gittiler ama...

Haberin Devamı

Rusya’da 3’lü savunma oynayan İngilizler’in en arkadaki adamı Stones, biri korner iki duran top organizasyonunda 2 gol attı. Kontra kovalayan ve yakaladığında da kötü çıkmayan Panama gol kokusu verirken bile Stones ileri çıkmaktan hiç imtina etmedi. Southgate’in önemsediği Lingard da keza müthiş bir özgüvenle kaleyi düşünmeyi hiç ihmal etmedi ve golünü de attı.

Panama her ne kadar kalabalık savunmayla oyunu sıkıştırmak istese de İngilizler tabir caizse bir çok ‘kanal’ buldu gol için. Aslında 2-0’a kadar da hücuma da fena çıkmadı Panamalılar ama çerçeveyi bulamadılar.

İŞTE DÜNYA KUPASI BU!

Kane de dün penaltılara kalacak maçlarda nasıl penaltı atılması gerektiğini iki kopya vuruşla gösterdi: Kararlı, düzgün ve sert...

Panama, farka rağmen hak ettiği golü ancak 78’de buldu. İngiliz savunmasının diziliş hatası da zorlu maçlar için sinyaldi.

Haberin Devamı

Maçın en güzel yanı, Panama’nın, yarım düzine gol yemesine rağmen Dünya Kupası’ndaki ilk golünü atarken taraftarı, hocası ve futbolcusuyla yaşadığı sevinçti. İşte Dünya Kupası bu!

SOCHI’DE BİR AKŞAM YEMEĞİ

Uğur Meleke önceki gün değindi. Southgate, 3’lü oynatıyor. ‘3’lü kararının öyküsü güzel. Yardımcısı Holland ile Sochi’de bir akşam yemeğinde kararlaştırıyor. Euro 96’da 3’lü denedikleri İngiltere’yi inceliyor. Holland da 3’lüyle şampiyon olan Chelsea’de Conte’nin yanındaydı. Gerçek test elemede olacak.

RUSLAR DOPiNG Mi YAPIYOR?

İNGİLİZ medyası, “FIFA, Rus futbolundaki dopingi gizliyor” diyor. Rusya, organize dopingden ötürü  Kış Olimpiyatları’na alınmadı. Hazırlıkta dökülen takımları
2 maçta 8 atarken, en çok koşan ekip oldu!

iRANLI 18 KADIN

İRAN lideri Ruhani’nin TV’den maçı izlemesi dikkat çekti. 18 İranlı kadın da FIFA’ya mektup yazıp, “Statta maç izlemek istiyoruz” dedi. Ramos da Tweet’le destek çıktı. FIFA, bu ayıbı bitirmezse İran’ men etsin.

MARADONA ‘+18’, MESSI ‘GENEL İZLEYİCİ’

‘Asiye nasıl kurtulur’ misali ‘Messi nasıl Dünya Kupası’nı alır’ diye evrensel bir sorunumuz var. Ah şu Maradona! Maradona’nın en büyük şansı Carlos Bilardo’ydu. O takımı kabaca ikiye ayırmıştı: 7 savunmacı, 3 hücumcu.  “1. olmayı seviyorum” diyen Bilardo, basit planını Maradona’nın üzerine kurmuştu. Ama ikisinin de büyük bir yardımcısı vardı: ‘Tanrı’nın eli’! Tanrı işe el atmasaydı(!), 86’da o kupa gelmeyebilirdi. Ayrıca Maradona’nın hayatı ‘+18’ uyarısı içerir, Messi’nin ‘genel izleyici’ye uygundur! Maradona’yı hâlâ daha büyük gösteren bence hayata daha çok dokunmasıdır. O, büyük bir kaybedendir de. Barcelona kariyeri berbattır. Napoli şahane ama bir yandan da mafya gölgesi taşır. Doping sabıkalısıdır. Hepimiz gibi bir çok çelişkisi vardır. Messi ise çok steril. Maradona, 90’da kaybederken utanmayıp ağladı. Messi ise ağlamaktan utanıyor. En büyük fark bu. Maradona daha insani...

 

Yazarın Tüm Yazıları