Güzel bir kar yağışı izledik

ESKİ Ajax’lı Gerrie Mühren, dezavantajlı havayı ve zemini nasıl avantaja dönüştürdüklerini anlatırken, 1968’de İstanbul’da F.Bahçe ile yaptıkları maçtan örnek veriyor:

Haberin Devamı

 “Piet Keizer, sahanın en çamurlu noktasına uzun bir top atarak, Ajax’ın tüm zamanlardaki en güzel gollerinden birini atmıştı. Topun sekeceğini zanneden Türk savunma oyuncuları, top düştüğü yerde kalınca, kontrpiyede kaldı. (Alıntı: Harika Portakal-İthaki Yayınları)

 

Keizer, rüzgârın hızını da hesaplarmış. Dün Bolu’da karlı hava koşullarını avantaja dönüştürmeyi düşenen tek bir oyuncu görmedim. Bilakis çoğu ‘şikayet eder bir havada’ oynuyordu. Kramponunu bile doğru seçemeyen vardı.

 

KLİŞELER GEÇERSİZ

 

Kaleciler için zor bir zemin” klişesi geçerliydi lakin yerden şut deneyen de pek yoktu. İlk devre sadece Aboubakar’ın pozisyonuna ve genelde olduğu üzere yine yanlış vuruşuna şahitlik ettik. İkinci yarının 10 dakikası dolmadan Güneş, Aboubakar’ı kenara aldı. Afrikalı bir hayli üzgün görünüyordu. Ömer’i ise, bir tek golde yaptığı aldatmaca hareketiyle gördüm.

 

Haberin Devamı

Adı ‘kupa golcüsü’ne çıkan Kerim’den önce, pozisyonu hazırlayan genç Muhammed Enes’in marifetini övmeli. Bu tür maçlarda taraftar zaten gözünü gençlere diker. Enes, siyah beyazlıların umut beslediği bir isim. Daha fazla süre alan Eslem de gün gün olgunlaşıyor.

 

ALTYAPIYI TANIYALIM

 

Beşiktaş taraftarı, kupa maçları sayesinde altyapısından yetişen, ama gönderilen oyuncuları da tanıyor! Kayseri maçında golü atan Furkan ve dün de Bolu’nun golünü atan Özgür gibi…Tabii, Özgür’ün serbest vuruştan golü atması için de siyah beyazlı baraj da elinden geleni yaptı.

 

Atınç’ın pas isabet oranı, Olcay’ın arzusu çok düşük. İstanbul’da kalması beklenen Adriano ise, en çok didinendi.

 

Boluspor, varını yoğunu lige yansıtmalı. Biraz istikrarlı olsalardı şu an liderlerdi. Dün onları ayakta tutan oyuncuların vitrine çıkma arzusuydu.

 

Haberin Devamı

Skor, oyunun hakkıydı. Sonuçta Bolu’da kar yağışının oynanan futboldan daha güzel olduğunu söyleyebilirim...

Yazarın Tüm Yazıları