Arena’da düğün mü 40 bin kişilik hentbol maçı mı?

Avrupa’da 45 bin kişilik futbol statlarında hentbol maçları oynanıyor. Türkiye’de rakipsiz olan Beşiktaş Mogaz, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde de iyi sonuçlar alıyor. Ama gereken ilgi yok. Oysa 40 bin kişilik maç hayal değil.

Haberin Devamı

7-8 sene önce, röportaj yapmak üzere Süleyman Seba Spor Salonu’na gittim.

 

Öncesinde bir su almak maksadıyla salonun karşısındaki bakkala gittim. Kapıda eşofmanlı gençler vardı. Bazıları sigara içiyordu. İçeri girdim. Bir eşofmanlı adam, aldığı ‘yarım ekmek arası kaşar’ı deftere yazdırıyordu. Yarım saat sonra o eşofmanlı adamlar karşımda duruyordu; röportaj için! Onlar Beşiktaş Hentbol Takımı oyuncularıydı...

 

HAKKINI VERELİM

 

 Paraları ödenmediği için, evet, ‘yarım ekmek arası kaşar’ı veresiye alıyorlardı.

 

Hakkını verelim: Fikret Orman geldiğinden beri böyle trajik durumlar yaşanmıyor. Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı da Türkiye’de rakip tanımıyor.

 

Haberin Devamı

Fulya Öktem... O bir hentbol aşığı gazeteci. Beşiktaş Mogaz’ı siyah beyazlı yöneticilerden bile çok daha yakından izliyor.

 

Şu yazacaklarım onunla yaptığım sohbetten süzdüklerimdir:

 

2017 Dünya Hentbol Şampiyonası, 11-29 Ocak’ta Fransa’da yapılacak. 1 milyon bilet satılması hedefleniyor!

 

Şaka değil, çünkü bazı maçların 45 bin kişilik futbol statlarında da oynatılması planlanıyor. Avrupa’da böylesi denemeler yapıldı. Misal 2014’te Almanya’da Rhein-Neckar Löwen ile Hamburg, Frankfurt Futbol Arena’da 44 bin 189 kişi önünde oynadı. Türkiye’de hentbol, Beşiktaş’ın vesayetinde. Yerelde rakipsiz olan Beşiktaş, üç sezondur da Avrupa’da hamle içinde.

 

AMAÇ SINIF ATLAMAK

 

 Kartallar, 2014-15 sezonunda KIF Kolding Kobenhavn ile Sinan Erdem’de oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçında 6 bin seyirci toplamıştı. Ardından Beşiktaş ödüllendirildi ve geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nin elit grubuna alındı.

 

Haberin Devamı

Avrupa Beşiktaş’ı önemsedi, ancak geçen sezon THW Kiel maçını 82 kişiye maç oynayınca da bu sezon, sadece tek takımın son 16’ya kalabileceği D grubuna gönderildi. Ve Beşiktaş, şu anda 3 galibiyet 1 beraberlikle grubunda ikinci. Grubu ilk ikide bitirirse C grubundan gelecek takımla play-off oynayacak. Amaç son 16’ya kalıp yeniden ‘sınıf’ atlamak.

 

 1904 doğumlu dünyanın en büyük hentbol kulüplerinden Alman takım THW Kiel, harabeye dönen Süleyman Seba Spor Salonu’na gelip Beşiktaş ile hazırlık maçı oynadı. Bu olacak şey değildi, ama oldu. Avrupalıların Beşiktaş’a duyduğu saygıyı kendi camiası yeteri derecede duymuyor.

 

 

ÖDÜLLERİ SÜRGÜNE GİTMEK

 

 Atatürk Olimpiyat Stadı gibi atıllaşan Sinan Erdem Spor Salonu, tahsis edilmediği için Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi maçlarını Kocaeli’nde oynuyor.

 

Haberin Devamı

Kabahat “Takviminizi verin programa uyarsa salonu veririz” diyen Spor AŞ’nin mi, yoksa takvimi aylar öncesinden belli olduğu halde yeterince asılmayan Beşiktaş yönetiminin mi? Ama kabahatin bir büyüğü de siyah beyazlı taraftarların. “Nerede arma orada biz” diyorlar, ancak İstanbul’dan Kocaeli’ne gitmeye tenezzül edemiyorlar.

 

BEŞİKTAŞ ‘ÖLÜM GRUBU’NA DÜŞTÜ

 

 NAĞMAĞLUP Beşiktaş, öyle bir periyoda giriyor ki ya lige ve Avrupa’ya havlu atacak veya nisanda zafer şarkıları söyleyecek!

 

İlk devrede kalan 8 maçın 5’i şöyle: Gençlerbirliği, Trabzonspor, Başakşehir, Fenerbahçe ve Bursaspor... Son üçü arka arkaya!

 

Şampiyonlar Ligi’nde de Napoli, Benfica ve Dinamo Kiev ile oynayacak aynı takvimde.

 

Haberin Devamı

Anlayacağınız Beşiktaş ‘ölüm grubu’nda. Bu aynı zamanda Şenol Güneş ve öğrencileri için ‘çağ atlama’ eşiği olacak.

 

 

BASKET LİGİ DEĞİL GAME OF THRONES

 

 BEŞiKTAŞLILAR geçen Fenerbahçelilere, “Size basketbolu sevdirdik” diye laf atıyordu. Ufuk Sarıca da bu sezon Beşiktaşlılara basketbolu yeniden sevdirdi.

 

Beşiktaş Sompo Japan, ligde ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nde namağlup giderken, Akatlar’a da sığmamaya başladı.

 

Aslında bu sezon Basketbol Ligi, Wenger, Klopp, Mourinho, Conte ve Ranieri’i rekabetiyle bir nevi Game of Thrones’a dönen Premier Lig’e benziyor.

 

Zeljko Obradovic, Ufuk Sarıca, Velemir Perasovic, Ergin Ataman ve David Blatt... Farkındasınız değil mi?

Yazarın Tüm Yazıları