İkinci yarıda karakter koydular

Bu kadar eksik bir kadroyla deplasmanda Samsun gibi diri ve mücadeleci bir takımı yenmek değerli.

Haberin Devamı

Beşiktaş, 10 eksikle gittiği Samsun deplasmanında iyi futbol mu oynadı? Hayır. Ama özellikle 2’nci yarıda gereken kazanma kararlılığını ortaya koydu. İlk yarıda özellikle hücumda etkisiz olan Beşiktaş’ta Jackson Muleka santrfor, Cenk Tosun ile Onur Bulut da kanat forvet olarak görev yapınca ortaya ciddi bir tıkanıklık çıktı.

COLLEY-MERT OLMASA

Rıza Çalımbay, 2’nci yarıda Onur’u oyundan alıp santrfora Vincent Aboubakar’ı sürünce Beşiktaş, Samsunspor’u zorlamaya başladı. Ancak dün savunmada Omar Colley ve kalede Mert Günok iyi oynamasa Beşiktaş, Samsun’dan bırakın galibiyet ile dönmeyi puan dahi alamazdı. 3 net gollük kurtarış yapan Mert ve Valentin Rosier’in çizgiden çıkarttığı top Beşiktaş’ı ayakta tuttu.

SAMSUNSPOR 1 PUANI HAK ETTi

Bu kadar eksik bir kadroyla deplasmanda Samsunspor gibi diri ve mücadeleci bir takımı yenmek Beşiktaş açısından değerli. O yüzden oynanan futbolu eleştirmek de haksızlık olur. Sakatların dönmesiyle Rıza Hoca’nın eli daha güçlenecek ve oyun içi hamle şansları artacaktır. Dün Demir Ege Tıknaz girdikten sonra Gedson Fernandes daha ofansif bir role büründü ve etkinliği arttı. Samsunspor ise dün en azından 1 puanı hak ettiği bir maçta gösterdiği yoğun mücadele gücünün karşılığını alamadı.

Yazarın Tüm Yazıları