Galatasaray zor bir futbol oynuyor

Sarı kırmızılılar arkada geniş alan bırakıp 2 bekini de hücuma çıkartınca Torreira’ya büyük iş düşüyor.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın salı gecesi Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United ile oynayacak olması Ankaragücü karşılaşması öncesi bazı soru işaretlerini de berabere getiriyordu. Acaba sarı kırmızıların uluslararası yıldızları Manchester deplasmanınına takılıp düşük bir tempoyla mı oynayacaktı? Hiç de öyle olmadı. Aynı iştah, aynı kazanma arzusu, aynı coşku ile sürekli arayan bir Galatasaray vardı.

A.GÜCÜ’NÜN GEÇiŞ PLANI 1 KEZ iŞLEDi

Ön alanda yapılan etkili pres ile Ankaragücü’nü çıkartmayan sarı kırmızılılar, topu kaybettikten sonra anında baskı yapıp atak devamlılığı sağladılar. Kaleci Bahadır’ın gollük birçok pozisyonda yaptığı kurtarışlar ilk yarının golsüz kapanmasına yol açtı. Ankaragücü, planladığı geçişi 1 kez yapabildiği maçta 1-0 öne geçse de golün ardından yoğunlaşan baskı ile birlikte Galatasaray kanat bekleri Angelino ve Boey’i daha fazla hücuma çıkartmaya başladı. Adeta bağıra bağıra gelen gol ilk kez 11’de oynayan Zaha’nın şık vuruşu ile durumu 1-1’e getirdi.

Haberin Devamı

M.UNiTED MAÇI NEDEN OLMASIN

Galatasaray, zor bir futbol oynuyor. Arkada geniş alan bırakıp 2 bekini de hücuma çıkartınca Torreira’ya büyük iş düşüyor. Uruguaylı futbolcu da takımın bu ofansif kurgusunda en önemli role sahip kişi. Galatasaray dün 36 kez rakip kaleye şut attı. Çok yoğun bir baskı kurdu. Ankaragücü’nün kalitesi kısıtlı olabilir ama Zaha ve Davinson Sanchez’in performansları ve fiziksel durumları da Manchester United deplasmanı öncesinde umut verdi. Manchester United sorunlu ve krizde olan bir takım. Özellikle de iç sahada problem yaşıyorlar. Dünkü tempo, coşku ve oyun Old Trafford deplasmanı öncesi neden olmasın dedirtti?

Yazarın Tüm Yazıları