Derbi öncesi zor gelen 3 puan

Icardi’ye bir terapi şart. Böyle oynarsa Galatasaray’ın Kadıköy’de işi zor olur.

Haberin Devamı

Galatasaray, bu sezonun iç sahada en çok bocaladığı maçını oynadı. Oyunun genel anlamda hakimi olmasına rağmen sarı-kırmızılar dün 2 temel sorun yaşadı saha içinde. Bunlardan ilki, Icardi’yi rakip ceza alanında topla buluşturamamak idi. Gerçi bunda Arjantinli golcünün çoğu pozisyonda ağır kalması ve hareketsizliğinin de etkisi vardı.

2. TOPLARI DA ALAMADI

Galatasaray’ın bir diğer sorunu ise ataklarda kaybedilen topların ardından 2’nci topu almakta zorlanmasıydı. Düşük enerji ve tempo, yoğunluğu olmayan bir pres de zaman zaman Fatih Karagümrük’ün kendi yarı sahasından kolay çıkmasını sağladı.

Kerem Aktürkoğlu’nun istekli oyunu; Sacha Boey ve Torreira’nın istikrarlı şekilde kendi standartlarında kalmaları, özellikle de Kerem Demirbay’ın da ilk yarıdaki performansı Galatasaray açısından sevindirici olan idi.

Haberin Devamı

MERTENS-iCARDi KAYIPTI

Mertens ve Icardi’nin hayal kırıklığı yaratan performansları sarı kırmızıların hücumdaki üretkenliğini de etkiledi. Öyle ki Icardi hiç ikili mücadele kazanamadı ve maç boyunca rakip ceza alanında sadece 5 kez buluşabildi. Kopenhag maçı sonrası, Fenerbahçe derbisi öncesinde dünkü kötü oyun normal kabul edilebilir. Ancak son dakikada kaleye giden topa dokunup golün geçersiz olmasını sağlayan Serdar Dursun’un bu hamlesi ile Galatasaray 3 puanın sahibi olduğu için şanslıydı.

Derbi için Icardi’ye bir terapi şart. Arjantinli golcü böyle oynarsa Galatasaray’ın Kadıköy’de işi zor olur.

Yazarın Tüm Yazıları