Derbi değil ıstırap

Bırakın güzel oyunu sadece faul, itiş kakış ve sürekli duran bir maç izledik.

Haberin Devamı

Her 2 takım da derbide sınırsız faul yapma özgürlüğüne sahipti. Toplam 45 faul yapıldı. Futbol adına ise bu kadar çok duran ve maksatlı bir şekilde faul yapılan bir maçtan gol beklemek ise iyimserlikti. Hakem Arda Kardeşler istisnasız her ikili mücadeleye faul çaldı.

OYNATMA, BOZ TAKTiĞi

Önceki gün Atletico Madrid-Sevilla maçını izledim. Atletico Madrid toplam 12 faul yapıp 7 sarı, 1 kırmızı kart gördü. Basketbolda bile 5 faul alan oyuncu ihraç ediliyor. Faul hakkı dolunca her faule serbest atış cezası geliyor. Bizde ise yap yapabildiğin kadar. Oynatma, boz... Bir Anadolu takımı gelip de İstanbul’da böyle faullü strateji ile oynamasına izin verir miydi maçın hakemi? Taçlar ve oyuncu değişikleri hariç 45 kez duran bir oyun. Ne bekleyebilirsiniz ki bu tablodan?

Haberin Devamı

2 TAKIM DA UYUTTU

Fenerbahçe 50 bin taraftarının önünde isabetli şut atmadan maçı bitirdi. İlk yarıda gol beklentisi sarı lacivertlilerin sadece 0.02 idi. Topa ise sadece %39 sahip olabildi. Fenerbahçe’nin bir iç saha derbisindeki “aman kaybetmeyeyim” duygusuyla oynaması, savunmaya odaklanması bence çok da kabul edilebilir bir durum değil.

YILDIZLAR HAYÂL KIRIKLIĞI

Galatasaray ise dengeli ancak daha çok topla oynayan takım görüntüsündeydi. Deplasmanda oynanan bir derbinin berabere bitmesinden rahatsızlık duymayacaklarını gösterdiler. Icardi son haftalarda çok kuvvetsiz ve fizik olarak yetersiz. Dün de stoperlerin arasında adeta boğuldu.

2 takımın da çok yetenekli futbolcuları var. Ancak bırakın güzel oyunu sadece faul, itiş kakış ve sürekli duran bir maç izledik. Tadic, Ziyech, Icardi, Dzeko gibi yıldızlar hayal kırıklığı yaratırken mücadeleci isimler öne çıktı. Milyonlarca futbolsever dünkü derbiden çok daha fazlasını izlemeyi hak ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları