Tek devrelik futbol gösterisi | Ali Şansalan başarılıydı

Galatasaray, ilk yarıda çok arzulu, coşkuluydu.

Haberin Devamı

Bir hafta boyunca zemin polemiği yapılan Eryaman Stadı’nda Galatasaray’a ilk yarı yetmedi adeta. Gol attıkça saldırdı.

Yeni transfer Köhn tam G.Saray’ın tam aradığı kumaş. Okan Buruk’un sol bekte sezon başından beri yaşadığı sorunun çözümü. Hem ofansif hem defans anlamında çok kaliteli bir sol bek.

Orta sahada Berkan-Kerem Demirbay ikilisi Torreira’nın eksikliğini hissettirmedi. İlk yarı Demirbay sahada basmadık yer bırakmadı. Joker Barış bu kez sağ tarafta Tete’nin arkasındaydı.

İlk yarı 2 dakikada 2 gol buldu Galatasaray. Tıpkı Samsun maçındaki gibi. Samsun’da rölantiye almıştı maçın geri kalanını ama dün akşam ilk yarının her anında gol attıkça yetinmeyen bir takım havasındaydı. İlk 45 dakikada her anı domine eden bir G.Saray vardı sahada: 8’i isabetli 19 şut; 9 korner, 31 kez rakip ceza sahasında topla buluşma; 2.20 gol beklentisi.

Haberin Devamı

Kaybedilen topu geri kazanma süresinin kısalığı ilk yarı itibariyle sarı kırmızılıların en önemli özelliğiydi. Çok arzulu ve coşkulu bir 45 dakika oynayan Galatasaray’ın baskılı futbolunda ve hücumdaki etkinliğinde stoperlerin takımı ileriye itmesi önemli rol oynadı.

2. YARIDA DA OYUNUN HAKiMiYDi

Skor 3-0 olunca doğal olarak Emre Belözoğlu gol bulma adına 3 değişiklik yaparak ikinci devreye başladı. Ankaragücü ilk yarıya oranla biraz daha fazla rakibinin üzerine gitmeye çalışsa da, Galatasaray vites küçültmesine rağmen oyunun mutlak hakimiydi. Hatta ikinci yarı bir ara sağ açığa atılan topa koşan Davinson 1 dakika sonra kendi ceza alanı içinden hava topunu kafası ile savuşturdu.

HiÇBiR ŞEY DURDURAMADI

3 puanı 3 golle alan Galatasaray’ı, ne eksikler, ne Ankaragücü takımı, ne haftalar sonra tribüne dönen taraftarları ne zemin, ne de sahaya atılan malzemeler durduramadı.

MAÇIN HAKEMi ŞANSALAN BAŞARILIYDI

Bu sezon 14. maçını yöneten Ali Şansalan, 4. kez Galatasaray’ın müsabakasına atandı. Oyun kontrolü, futbolcularla olan iletişimi ve birkaç hatalı faul değerlendirmesi haricinde başarılıydı. Tartışmalı pozisyonlara gelince:

39’da Kazımcan’ın Mertens’e müdahalesi sırasında Şansalan’ın pozisyonu yakınlığı, açısı doğruydu ve VAR’a bırakmadan doğru bir penaltı kararı verdi. Bu pozisyondan önce Mertens’in Efkan’a müdahalesi atak başlangıç fazı olarak değerlendirilemez.

Haberin Devamı

66’da İcardi’nin topu ağlara gönderdiği pozisyonda Köhn’ün Kitsiou’ya yaptığı faulü görüp, pozisyonun sonuçlanmasını bekledikten sonra faul düdüğünü çalması güzel bir hakem tekniği uygulamasıydı.

Yazarın Tüm Yazıları