Buruk’un Zaha tercihi zaferi getirdi

Trabzon’da nasıl oynaması gerektiğini çok iyi bilen bir G.Saray vardı.

Haberin Devamı

Mauro İcardi ve Halil Dervişoğlu alternatifleri varken, Okan Buruk ikisini birden yedek bırakıp sürpriz biçimde Wilfried Zaha’yı santrfor oynattı. İlk 45 dakikada Boye-Barış ikilisi sağ kanadı çok etkili kullandı. Bununla birlikte Zaha açık alanları iyi değerlendirerek Trabzonspor defansını bir hayli zorladı. Geldiği günden bu yana CV’sine yakışır performans gösteremediği için tepki gören Zaha, büyük maçların oyuncusu olduğunu Manchester United deplasmanından sonra Trabzonspor karşısında da gösterdi ve çok klas bir gol atarak Galatasaray’ın ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasını sağladı.

TEMPO YÜKSEK, POZiSYON ÇOKTU

İki takımda da çok sayıda önemli futbolcunun olmaması maçın temposunu ve açık bir oyun oynanmasının önüne geçemedi. İlk yarıda, orta sahaların çabuk geçildiği, tempolu, her iki kalede de pozisyonların yaşandığı ama Galatasaray’ın daha net fırsatlar ürettiği bir mücadele izledik. İlk golden sonra Galatasaray, Barış, Boye, Zaha ve bu oyunculara arkadan destek veren Torreira ile gole yaklaştı ama sonuca ulaşamadı.

Haberin Devamı

ABDULLAH AVCI YANILTTI

Maçtan önce topu Galatasaray’ı bırakacağı düşünülen Trabzonspor’un, tam aksine topa hükmetmeye ve oyunu domine etmeye çalışması handikaplar yarattı. Bunun üstüne Abdullah Avcı’nın ikinci yarı yaptığı değişikliklerle risk alması sonucu sarı kırmızılı futbolcular orta sahayı rahatça geçmeye başladı.

Sahanın yıldızı olan Zaha’ya bu kadar açık alan verirsen sonuç kaçınılmaz olur. 3-0’dan sonra Galatasaray’ın üstüne giden Trabzonspor’un hem defansı hem orta sahayı yok sayarcasına şuursuzca hücum etmesi Kerem Aktürkoğlu’nun gollerine imkan verdi. Kerem Aktürkoğlu’nun özellikle ilk golü gerçekten mükemmeldi.

ACiL DURUM iLAN EDiP CAMI KIRDI! 

Sonuçta Okan Buruk’un mükemmel analizleri sayesinde Trabzonspor gibi bir takım karşısında nasıl oynaması gerektiğini çok iyi bilen Galatasaray, neredeyse elini kolunu sallayarak 5 gol atarak haklı bir galibiyet elde etti. Eminim Galatasaray taraftarları şu an “İcardi’nin yokluğunda halilin yerine neden Zaha santrfor oynatılmadı” diyorlardır. Okan Buruk Trabzonspor karşısında acil durum ilan edip camı kırdı ve santrforda Zaha’yı oynatıp hedefine ulaştı.

Haberin Devamı

BiTiGEN iYi MAÇ YÖNETTi MHK’NiN ELiNi RAHATLATTI

Bu sezon başarılı performans gösteren hakemlerden Abdulkadir Bitigen iyi bir maç yönetti diyebiliriz. Hem futbolcuların hem oyunun gidişatının hem de skorun yardımcı olduğu maçta Bitigen faul ve fena hareketler ile disiplin cezalarında başarılıydı. Sakin ve özgüvenli bir yönetim gösterdi. Bundan sonraki zorluk derecesi yüksek maçların hakemi olarak MHK’nin elini biraz daha rahatlattı. Maç içinde çok spesifik ve sonuca etki edecek hatası yoktu. Sadece üçüncü golden önce Bakasetas’ın faul beklediği pozisyonda Kerem Demirbay’ın müdahalesinde yorumunu yaptı ve oynattı. Burada var hakeminin karışabileceği türden bir atak başlangıç fazı yok. Sahada hakemin görüp değerlendirdiği bir pozisyon. Top Bakasetas’ın kontrolünde ve Demirbay’ın dizi ile rakibinin dizine bir müdahalesi var. Ben faule yakınım ama hakemin takdir hakkını kullanarak oynatmasını çok sorgulamam. Kerem Aktürkoğlu’nun iptal edilen golünde var’ın, elin kural dışı kullanımından dolayı yüze gelmesi ve Bitigen arkada kaldığı için göremediği bir pozisyon olmasından dolayı çağırması doğruydu.

Yazarın Tüm Yazıları