İrfan Can, Dzeko, Tadi katkısı ve Fred farkı ile gelen üç puan

Fred'in takımın oyun sistemine, dinamizmine ve hırsına katkısı inanılmaz...

Haberin Devamı

Hafta içi Nordsjaelland deplasmanında alınan ağır mağlubiyet İsmail Kartal’ı eleştiri oklarının hedefi yaptı. “Becao ve Djiku’nun yokluğunun olumsuz etkileri mevcut iken Kartal hocalık hünerlerini göstermeliydi” eleştirisi yapıldı. Sivasspor karşısında Samet Akaydın ve Oosterwolde doğal olarak geride ikili olarak görev yaptı. Kartal, İsmail Yüksek’in yerine de ilk 11’de Miguel Crespo’yu tercih etti. Beşiktaş derbisi öncesinde bu maç İsmail Kartal ve Fenerbahçe adına önemliydi. Son haftalarda görülmeyen ön alan baskısıyla maça başlayan Fenerbahçe’nin ilk 5 dakika içerisinde iki topu gol çizgisi önünden savuşturuldu.

ÖN ALAN BASKISI GERi DÖNDÜ

Bu ön alan baskısının başarısında dün de görüldüğü üzere Fred’in katkısı ve varlığı çok büyük rol oynuyor. Szymanski, attığı golde orta sahada topu Fred’e kazandırdıktan sonra yakaladığı boş koridoru dribling ile kat ederken adeta “Gol atmaya gidiyorum” diye bağırıyordu.

Haberin Devamı

İRFAN GÖSTERE GÖSTERE ATTI

Bu golün ardından Sivasspor’un atakları ve pozisyon üretme çabaları oldu. İlk yarının sonlarına doğru bu kez İrfan Can Kahveci’nin göstere göstere, “Ben buraya, bu şekilde vuracağım” dediği şut sonucu gelen güzel golle Fenerbahçe devreye 2-0 önde girdi. Kalite olarak üst düzey olmasa da mücadele ve seyir zevki olan bir ilk yarı seyrettik. İkinci yarıya 2-0 geride başlayan Sivasspor daha baskılı bir oyun tercih etti ve Samet-Oosterwolde ikilisinin ortaklaşa hataları sonucu Manaj’la golü buldu. Golün ardından Fenerbahçe hırsından bir şey kaybetmeden oyuna devam etti ve akabinde ilginç bir golle skoru 3-1’e getirdi.

DZEKO’NUN GOLÜ USTA iŞiYDi

Bu golde de de Fred’in yadsınamaz katkısı vardı. Dzeko’nun usta işi ayak içi vuruşuyla gelen 4. golle de fark 3’e çıktı. Bir futbolcunun bir takımın oyun sistemine, dinamizmine, hırsına ne kadar etkili olabileceğini bu maçta gördük. Fred Fenerbahçe’ye mental ve fiziksel olarak inanılmaz katkı yapan bir oyuncu. Nitekim dün oyundan çıktıktan sonra Fenerbahçe oyunu rölantiye almak zorunda kaldı.

iSTATiSTiKLERDEKi iLGiNÇ TABLO

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin 4-1 kazandığı bu maçta istatistik olarak Sivasspor’un şut, topla oynama yüzdesi ve pas sayısında rakibinden iyi olması dün gecenin bir başka dikkat çeken olayı oldu.

Yazarın Tüm Yazıları