Çok üstün oyun ve haklı bir galibiyet

Maç öncesi Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı bu kadar sürklase edeceği tahmin edilmemiştir.

Haberin Devamı

Kağıt üzerinde oyun kalite ve performans olarak F.Bahçe ağır bassa da Beşiktaş’ın yeni yönetimi ile çıkacağı ilk maç olması ve taraftar desteği maçın ambiyansını biraz daha değiştiren unsurlardı. Eksiklikler 2 takımda da vardı fakat Beşiktaş’ın özellikle defans yönünde kanat eksikleri daha handikap oluşturuyordu. Rıza Çalımbay’ın Aboubakar’ı İsmail Kartal’ın da İsmail’i kesmesi sürpriz oldu. Özellikle ilk yarı Beşiktaş'ın beklerinin zaafiyeti açıkça gözüktü.

F.Bahçe’nin bulduğu erken golde Fred, Tadic ve Dzeko işbirliği vardı. Burada ilginç olan top oyuna girdiği anda 11 Beşiktaşlı’nın topun gerisinde olmasına rağmen bu golü yemesiydi. Amartey’in amatörlüğü ve adamı kaçırması da işin tuzu biberiydi Beşiktaş. İlk yarı sakatlanıp çıkana kadar Beşiktaş adına tek olumlu işler yapmaya çalışan futbolcu Gedson’du. Özellikle ilk yarı Ferdi ve Tadic’in Onur’un bulunduğu kanadı kullanarak tehlikeli ataklar oluşturması gözden kaçmadı. Sanki gişesiz otoban gibiydi o kanat.

Haberin Devamı

BOL FAULLÜ BİR MAÇ OLDU

İlk yarı ikili mücadelelerinin bol olduğu bununda getirisi olarak 17 faülün çalındığı 45 dakikaydı. Necip oynadığı mevkii itibari ile sürekli Crespo ve Fred’e karşı mücadele etmek zorunda kaldı. Zaten şanssızlıklar ve sakatlıklara ilk yarı itibari ile Umut ve Gedson’un sakatlıkları da eklendi. İlk yarı topa hakim olan F.Bahçe ve fırsat kovalayan bir Beşiktaş oyunu vardı. Beşiktaş’ın defans kanatlarının zaafiyetine paralel F.Bahçe’de stoperlerin uyumsuzluğu da göze çarptı. İlk yarı Beşiktaş’ta Onur ve Rebic, F.Bahçe’de Samet ve Djiku zayıf halkalardı.

2. YARI TEK KALE OYNANDI

İkinci yarı başladığı andan maçın sonuna kadar tek kale oynanan bir maç vardı. Fenerbahçe zaten ikinci yarıdaki baskısı ve üstünlüğünü ilk yarıdan kendini belli etmişti. Beşiktaş’ı bu şekilde yakalayan Fenerbahçe tarihi farkı gidebilecek pozisyonları değerlendiremedi.

STOPERLER SAHADA YOKTU

4 stoperin forma giydiği iki takımın kadrosunda stoper yoktu diyebiliriz. Özellikle Beşiktaş adına Bailly saatli bomba. Yaptırdığı penaltılarla Samet ile yarıştı. İkinci golden sonra Rebic’in yerine Aboubakar’ı alan Rıza hocanın Aboubakar ile maç başlamaması sorgulanır. Aslında baktığımızda ikinci yarı itibariyle Fenerbahçe’nin çok çok üstün oynaması çok fazla da bir şey yazmayı gerektirmez. Maç öncesinde kamuoyu F.Bahçe ve Beşiktaş’ı karşılaştırdığında senaryonun Fenerbahçe adına üstün olacağı dile getirilse de bu kadar Beşiktaş’ı sürklase edeceği tahayyül edememiştir.

Haberin Devamı

Neticede oyun olarak derbide faulllerin bol olduğu bir mücadele izledik. F.Bahçe şampiyonluk yolunda devam ederken Beşiktaş’ın yeni yönetimin acil bir şekilde kararlar alıp devre arası takviyeler yapmalı ve gönderilmesi gereken bazı futbolcular belirlemeli.

Yazarın Tüm Yazıları