Erdal Fernergiz

İnancın zaferi

13 Eylül 2022
Erdal Fernergiz yazdı...

Adana Demirspor Trabzon’u devirerek muhteşem bir galibiyete imza attı. Son düdüğe kadar kazanmak isteyen galibiyete inanmış Mavi Şimşeklerin bu zaferi ayakta alkışlandı. Büyük sevinç yaşayıp oynadıkları futbolla da galibiyetin tesadüf olmadığını gösteren Mavi Lacivertlilerin hedefi bu sezon bir başka olacak. Trabzon galibiyetiyle ligde dördüncülüğe çıkan Mavi Lacivertliler söylemek için daha çok erken ama zirve yarışına da girmiş oldu.

NEFES KESEN MAÇ

Geçen yılın üzerine koyarak oynayan Yıldızlar Topluluğu Mavi Lacivertliler maç boyunca büyük bir performans ortaya koydu.

Maça hızlı başlayan taraftı Demirspor. Daha ilk dakikada Hakem KARAoğlan penaltıyı vermedi. Mavi Şimşek öylesine istekliydi ki hakem de hızını kesemedi, rakip defansı darmadağın etti, sürekli gol aradı. Teknik direktör Montella karşılaşmaya adeta forvetsiz başladı.  

4-6 taktiğini uygulayan Mavi Lacivertliler Onyekuru, Belhanda, Ndiaye, Stambouli, Yusuf Sarı ve yeni transfer Emre Akbaba ile hem orta sahayı ele geçirdi, hem de gol aradı. Bu güçlü orta saha rakip defansın arkasına iyi sarktı. Baskılı oyun kısa zamanda golü de getirdi. 10. dakikada Rodrigues, Roberto Carlos tarzı vuruşu ile muhteşem, jeneriklik, harika bir füze yolladı filelere. Oyuna iyi başlayan, attığı golle de büyük moral bulan Rodrigues’in sakatlanarak çıkması ise büyük talihsizlikti.

ORGANİZE İŞLER

Adana Demirspor Rakitskyi’nin müdahalede zaman hatası sonucu penaltıdan golü yedi.

İkinci yarıda da üstün olan taraftı Mavi Şimşek. Öyle bir golle öne geçti ki taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.

Yazının Devamını Oku

Şimşek geç uyandı

5 Eylül 2022
Güney derbisinde karşı karşıya gelen iki komşu kent Atakaş Hatayspor ile Adana Demirspor birer puanla sahadan ayrıldı.

Rakibine göre daha iyi bir oyun ortaya koyan ev sahibi Bordo Beyazlılar ligdeki ilk puanını alırken, karşılaşmanın son dakikalarına kadar bir varlık gösteremeyen Mavi Lacivertliler ise uzatma dakikalarında bulduğu golle yenilgiden kurtuldu.
Hatay da kaçırdığı ilk galibiyete üzüldü.

ORTA SAHA PROBLEMLİ

Hatay karşısına orta sahada Belhanda, Onyekuru, Stambouli, Ndiaye gibi yetenekli ayakları ile başlayan Mavi Şimşekler, bu oyunculardan gerekli verimi alamadı.

Zaman zaman driplinglerle topu ileri taşıyan Onyekuru ile Ndiaye rakip savunmayı bir türlü aşamadı. İleri uçta görev yapan Assombalonga, Yusuf Sarı bal yapmayan arı misali sahada yokları oynadılar.

Takımın gol umudu olan Assombalonga acilen kendine gelmeli ve goller atmalı. Kaptanlık pazubandını takan Stambouli de geçen sezon yaşadığı sakatlıktan sonra bir türlü kendine gelemedi ve eski günlerini aratır oldu.

21. dakikada yenen golde defans uyudu golü de filelerde gördü.

KADROYU BOZDU

Yazının Devamını Oku

Büyük takım

14 Ağustos 2022
Yıldızlar topluluğu Adana Demirspor ligin ikinci maçında kendi sahasında taraftarı ile buluştu ve Sivas’ı farklı yenerek şov yaptı.

Sezona deplasmanda Giresun galibiyetiyle başlayan, süper yetenekleri, yıldızlarıyla sonuca gitmesini bildi. Tabi tribün desteğini de arkasına alarak. Ülkemizin en iyi taraftar gruplarından biri olan Mavi Şimşekler maç boyunca hiç susmadı ve müthiş bir tezahüratla takımını destekledi. Mavi Lacivertliler bu sezon daha kompakt, kazanma azmi fazla. Eskisi de takıma yeni katılanlar da daha çok istekli ve kazanmak istiyor.

OYUNUN HÂKİMİ

İlk dakikalardan itibaren oyun üstünlüğünü eline geçiren Mavi Lacivertliler maç sonuna kadar dinamik, istekli hücum opsiyonlarına sahip bir oyun sergiledi. Özellikle Belhanda, Ndiaye, Akintola, Onyekuru ve yılların eskitemediği tecrübeli futbolcu Gökhan İnler, İtalya günlerini hatırlatırcasına mükemmel oynuyor, enerjisini, terini akıtıyor sahaya. Mavi Lacivertliler Sivas karşısında sağlı sollu atak üstüne atak geliştirerek rakibini dağıttı. Belhanda ve Onyekuru iki haftadır oynadıkları güzel oyunu gollerle süsleyerek aynı Demirspor gibi 2’de 2 yaptılar.

NE YAPTIĞINI BİLEN TAKIM

Adana Demirspor iki haftadır ‘Büyük Takım’ görüntüsü veriyor. Sahada ne yaptığını bilen, oyun disiplininden kopmayan, üst üste çektiği şutlarla daima gol arayan bir ekip görüntüsü içerisinde. Mavi Şimşekler, attığı 3 golün dışında bir hayli de kaçırdı. İki haftada 6 gol hiç de küçümsenecek bir olay değil... Montella’nın da dediği gibi kalenin önündeki bitiricilik eksik. Bunun üzerinde çalışarak daha ofansif, daha golcü bir yapıya bürünmeli. Bunu yapacak düzeyde birçok oyuncuya da sahip Mavi Lacivertliler Sivas karşısında gördüğümüz gibi...

VARGAS DA OLSAYDI

İki haftadır oynanan oyun da alınan sonuçlar da camiayı bir hayli mutlu ediyor. Takıma yeni katılan oyuncular kalede Ertaç, Rakitsky, Rodrigues, Ndiayene, Onyekuru çok çabuk uyum sağladılar. Akintola da bir başka bu sezon. Daha verimli oluyor. Ancak bu takımda Vargas’ın eksikliği az da olsa hissediliyor. Vargas orta sahada dinamizmi ile takımı öne taşımasıyla fark yaratıyordu. Süper star Balotelli de Sivas karşısında sahaya indi. Çektiği sert şutlarla belki golü bulamadı ancak yaptığı asistle gol geldi. Oyuna girdiği andan itibaren korku saldı rakibe, kalitesini ortaya koydu. Mavi Şimşekler iki haftadır oynadığı oyunla tecrübeli ve kaliteli yıldızları ile sezon sonunda sürpriz bir konumda olabilir ve bu yolda da emin adımlarla ilerliyor. Şimdi önümüzde Fenerbahçe maçı var. İnanıyorum ki Mavi Şimşekler deplasmanda da olsa Güzel oyununu sürdürecek ve gücünü göstererek puan ya da puanlarla dönecektir.

Yazının Devamını Oku

Şimşek ateşi yaktı

9 Ağustos 2022
Geçtiğimiz sezonun başarılı Mavi Şimşekli armadası Adana Demirspor Süper Lig’in ilk maçında hem de deplasmanda Giresunspor’u mağlup ederek lig ateşini yaktı ve büyük bir moralle evine döndü.

İyi bir kamp dönemi geçirerek İtalya’da kupa kaldıran Mavi Lacivertliler usta ayakları ve kalitesi ile bu sezon da üst sıraları zorlayacak bir görüntü verdi.

YILDIZLAR TOPLULUĞU

Geçen sezonki kadrosunu koruyan yaptığı nokta transferlerle yıldızlarını çoğaltan Mavi Şimşekler, Giresun karşısında ilerisi için umut verdi. Oyunu geriden kuran, orta sahayı çabuk geçen, sağlı sollu ataklarda izlediğimiz Adana Demirspor özellikle ilk yarıda üstün bir performans göstererek kalitesini gösterdi. Attığı gollerde de bireysel yetenekler ortaya çıktı. Gerçekten yıldızlar topluluğu haline geldi Mavi Şimşek.

Gökhan İnler,  Belhanda, Onyekuru, Ndiaye, Assombalonga, Samet, Rakitskiy, Rodrigues’i ile Mavi Lacivertlileri izlemek zevk verdi. Hele bir de bu takıma dünya yıldızı, süper star Balotelli de girince seyir zevki bir başka olur. Giresun karşısında güzel goller ve akıllı, tempolu, usta işi bir oyunla galibiyet geldi. Mavi Şimşekler yıldızlarıyla takım olursa, daha kompakt bir yapıya bürünürse sezon sonunda sürpriz de yapabilir.

KAPTAN SAHNEYE ÇIKTI

Adana Demirspor’da kaptan Gökhan İnler’e ayrı bir parantez açmamız gerek. Giresun karşısında oynadığı oyunla attığı golle takım içerisindeki liderliği ve arkadaşlarıyla uyumu, centilmenliği ile öne çıktı kaptan Gökhan İnler. İlerlemiş yaşına rağmen formundan hiçbir şey eksilmemiş kaptana her zaman ihtiyaç var.

Yeni transfer Ertaç da ilk maçı olmasına rağmen yaptığı kurtarışlarla, önündeki arkadaşlarıyla uyumu, topu oyuna sokmasıyla güven verdi. Yediği gollerde de şanssızdı. Geçen sezondan beri devam eden Teknik direktör Montella da takımı iyi hazırlamış. Şimdi bu galibiyeti unutup daha disiplinli, daha oturmuş bir takım olan Sivas maçına hazırlanmak lazım.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Yazının Devamını Oku

Adana Demirspor lige renk kattı

23 Mayıs 2022
26 yıl sonra çıktığı Süper Lig’de keyifli, taraflı tarafsız herkes tarafından izlenmesi zevk veren, renkli bir takım haline gelen, ülkemizin en iyi taraftar grubuna sahip Adana Demirspor oynadığı oyun, süper starları, kaliteli futbolcuları ile gerçekten lige renk kattı.

Adana, Mavi Şimşeklerle sezon boyunca büyük bir coşku yaşadı. Bu coşkuyu, heyecanı yaşatan Kulüp Başkanı Murat Sancak’a yönetim kuruluna, bu takımda büyük emeği olan Basın Sözcüsü Savaş Çokduygulu’ya İtalyan teknik direktör Montella’ya ve ekibine, dünya starı Süper Mario Balotelli başta olmak üzere, maestro Vargas’a, fırtına Yunus Akgün’e, kalesini başarıyla koruyan Muriç’e, defansın bel kemiği olan Samet’e attığı gollerle takıma büyük katkısı olan Assombalongo’ya, ikinci baharını yaşayan ekibin ağabeyi Gökhan İnler’e velhasıl tüm futbolculara, emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürler.

SON 5 MAÇTA HAYAL KIRIKLIĞI

Adana Demirspor, ligin ilk haftasından itibaren iddialı, oynadığı futbolla, attığı gollerle kazandığı puanlarla adından söz ettirdi. Ta ki son 5 haftada üst üste aldığı yenilgilerle hayal kırıklığı yaratana kadar. Mavi Şimşekler öyle bir sinerji yakalamıştı ki ilk 4’ü düşünür olduk. Avrupa konuşmaya başladı tüm camia. Ne olduysa oldu son 5 haftada performans düştü, üst üste yenilgi serisi yaşandı, finalde Göztepe’yi çok farklı yenene kadar. Küme düşen Göztepe karşısında sezonun son maçına çıkan Mavi Lacivertliler Süper Mario’su Balotelli ve arkadaşları ile gol şov yaparak noktayı koydu sezona. Zorlu maratonu gol sağanağı ile bitiren Mavi Lacivertliler ligi 55 puan ve 9. Sırada tamamladı.

ÇILGIN TARAFTARLAR

Ülkemizin en çok taraftara oynayan birkaç ekibinden biri olan Mavi Şimşeklerin çılgın, muhteşem taraftarı hiçbir maçta yalnız bırakmadı takımını. Son derece mutlu bir sezon geçiren ADS taraftarı maç sonu takımını, takım da tribünleri alkışladı. Çok güzel bir görüntü verdiler. Mavi Şimşekler de güzel bir sezonu coşkuyla kapattı. Başkan Sancak ile tribünlerin bütünleşmesi de görülmeye değerdi. Sancak tribünleri gezerek taraftarının isteğini geri çevirmedi ve her zaman yaptığı gibi selfi çekerek sevenlerini mutlu etti.

BALOTELLİ SEZONA DAMGA VURDU

Adana Demirspor çıktığı ilk sene kadrosuna kattığı futbolcularla da ses getirdi. En büyük sesi ise Dünya starı Süper Mario lakaplı Balotelli’yi kadrosuna katarak yaptı. Spor otoritelerinin büyük bir kısmınca oynamaz, disiplinsiz, takım ayarını bozar, problemli, çok kırmızı kart görür gibi  söylemlerle gelmeden aleyhte ahkâm kesenler, sonra alkışlamaya başladı bu Süper Starı. Ligin en çok şut çeken, izlenmesi zevk veren Balotelli oynadığı her maçta klasını konuşturdu ve taraflı tarafsız her kesimin beğenisini kazandı. Oynadığı futbolla, yaptığı hareketlerle, soğukkanlılığı ile rakiplerin korkulu rüyası olan Mario bir futbol ziyafeti sundu, attığı gollerle gözlerdeki pası sildi. Hele hele son maçta attığı 5’inci gol. Rakiplerini ayak hareketleriyle çalımlayıp ardından rabona vuruşu ile kaleciyi mağlup edip fileleri havalandırması muhteşemdi. Balotelli sezonu 18 golle tamamladı. Gol krallığını kıl payı kaçırdı. Zor bir karar vererek bu ustaya Mavi Lacivert formayı giydiren Başkan ve ekibine de çok teşekkürler.

YUNUS VEDA ETTİ

Yazının Devamını Oku

Demirspor kayıplarda

9 Mayıs 2022
Süper Lig’e bu sezon çıkan ve fırtınalar estiren, taraflı tarafsız tüm sporseverler tarafından alkışlanan, ülkemizin en iyi taraftar grubuna sahip Adana Demirspor’dan O ESKİ HALİNDEN ESER YOK ŞİMDİ…

4 maçtır yenilmesinin yanı sıra sahada da yok Mavi Lacivertliler. İsteksiz, yorgun, ligi bitirmiş bir görüntüde. Kaldı iki maç değişir diyorum, ancak çok da umut var değilim.

EN UZUN YENİLGİ SERİSİ

Süper Ligde oynadığı son 4 maçtan puansız ayrılan Adana Demirspor, bu sezon ki en uzun yenilgi serisini yaşadı. Muazzam geçen sezon son 4 maçta lekelendi. Bu 4 karşılaşmada da ne yazık kalesinde 11 gol gördü Adana Demirspor. Alanya maçı bir maçtan fazlası idi Mavi Şimşekler için. Çünkü alacağı galibiyetle Alanya’yı yakalayacak, Avrupa hayali de sürecekti. Olmadı, sağlık olsun. Bizlere yaşattığı güzellikler için yine de teşekkür etmek lazım.

OYUNUN HAKİMİ

Mavi Şimşekler geçtiğimiz üç maça oranla bu maçta biraz daha hareketli, hatta oyunun da hakimi ve yönlendireni idi. Alanya karşısında çok pozisyon buldu, ancak bir türlü gole çeviremedi, sonuç alamadı. Balotelli, Belhanda, Yunus gibi yetenekli oyuncular biraz hareketliydi. Maçta baskı vardı, pres vardı, taraftar desteği müthişti. Hiç susmadı 12. Adam tribünlerde. Ama olmayınca da olmuyor, rakip üç puanı aldı gitti. Avrupa hayalini de sürdürdü, biz ise arkasından baka kaldık.

MONTELLA ŞAŞKIN

Talha’nın kendi kalesine attığı golle yenik duruma düşen, Belhanda ile eşitliği yakalayan Mavi Lacivertlilerde defansın 5 kez uzaklaştıramadığı topun filelerle buluşmasında beceriksizlik baş rol oynadı. Bu golden sonra sürekli gol arayan kaliteli ve yetenekli ayaklar topu bir türlü 3 direğin arasından geçiremedi. Ligin iyi teknik direktörlerinden Montella da son haftalarda yaşanan yenilgilerden bir hayli şaşkın. Bence yenilgilerde de kendisinin payı var. Çünkü İtalyan hoca da futbolcuları gibi formsuz, mental yorgunu. Burda bir soru da soralım Montella’ya. Takım kötü gidiyor adeta pas yapamıyor, ileri uç topla buluşamıyor. Neden son haftaların formda ismi Vargas’ı kenarda oturttun. Allah’tan seyircinin sesine kulak verdi de 78’de oyuna aldı. Onun çabası da sonucu değiştirmeye yetmedi. Şimdi önümüzde Galatasaray deplasmanı var, alınacak galibiyet büyük moral olur camiaya…

Yazının Devamını Oku

Adana Demir'de düşüş sürüyor

1 Mayıs 2022
Süper Lig’e çıktığı bu sezonda fırtınalar estiren Avrupa’ya gitme şansı da yakalayan şu anda lig beşincisi olan Adana Demirspor’da son haftalarda büyük bir düşüş var.

Kazanamama hastalığına yakalanan Mavi Şimşekler son üç maçtır yeniliyor ve kalelerinde de 9 gol gördü. Lig başından beri böyle bir tablo ile karşılaşmamıştık. Sonuçtan çok oynanan oyun üzdü, moralleri bozdu. İnişli çıkışlı düşüş son haftalarda tavan yaptı.

ZİHİNSEL YORGUNLUK

Acaba ligi bitirdi mi kafalarında Mavi Lacivertliler. Başka bir izahı yok gibi geliyor bana. Çünkü kadroda, teknik ekipte, yönetimde bir değişiklik yok. Olsa olsa zihinsel yorgunluk yaşanıyor denebilir. Giresun karşısında izlediğimiz Demirspor’da eskiden eser yoktu. Matematiksel olarak Avrupa şansı olmasına, yarışın devam etmesine rağmen hedeften uzaklaşmış, anlaşılmaz bir rahatlık içindeydi tüm takım. Sadece Vargas bir sağda bir solda elinden geldiğince katkı yapmaya çalıştı. Arkadaşları ise ne defansta, ne ortada ne de ileri uçta kendisine uymadı. Ligin iyi kalecilerinden Muriç, defansta Samet, Tayyip, Rassoul, Svensson hiçbir varlık gösteremedi maç boyunca. Bu sezonu iyi geçirenlerden biri Yunus’u da gözler aradı. Assombalonga sanki ilk kez takıma girmiş gibi ayağına aldığı her topu ezdi, çok ağır kaldı. Montella da dayanamadı değiştirmek zorunda kaldı. Bireysel hatalar da golleri yemekte etken oldu. Velhasıl tüm ekip tel tel döküldü Giresun karşısında. Rakip de bunu iyi değerlendirip galibiyeti elde etti ve ligde kalışını kutladı.

AVRUPA ŞANSI AZ AMA...

Kaldı üç maç. Avrupa şansı az ama yok da değil. Rakiplerin yanı sıra Mavi Lacivertlilerin son üç maçı nasıl geçireceğine bağlı Avrupa yolu. Neden olmasın demek istiyorum ancak oynanan oyun da bunu dememi engelliyor.

Her şeye rağmen Adanamız bu sezon Süper Lig’i coşkuyla yaşadı. Olsun bu sene Avrupa olmasın.

Başka takımlar ligde kaldığı için seviniyor. Biz ise Avrupa’ya gidemediğimiz için üzülüyoruz. İşte bu yüzden kredisi çok bu takımın, yönetimin, teknik ekibin. Hepsini yürekten alkışlıyorum. Seneye daha güçlü, daha coşkulu bir ekiple güzel günler görmek umuduyla...

Yazının Devamını Oku

Adana'nın hayaliyle oynadı hakem

25 Nisan 2022
Futbol şehri Adana yine farkındalık yarattı. 30 bin seyirci tribünlerde şov yaptı. Açtıkları kareografide ‘ON BİN RESME DAHİL OLSANIZ DA BİZ VERİRİZ EN İYİ POZU’ çok anlam yüklüydü. Yaşadığı puan kaybıyla Avrupa hayalinden biraz uzaklaşsa da hala yarışın içinde olan Mavi Şimşekli taraftarların şovu geceye damga vurdu.

HAKEM KOMEDİSİ...

Evet... Gerçekten de Adana Demirspor-Trabzonspor maçında tam bir hakem komedisi yaşandı. Müthiş bir maç, stat full, ev sahibi ekibin, ülkemizin en iyi taraftar gruplarından Mavi Şimşeklerin Avrupa, konuğun şampiyonluk hayali var. Güzelim atmosfer maç başlar başlamaz söndürüldü hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından. Deneyimli bir hakem diyeceğimiz Uğurlu o kadar dağınık maç yönetti ki taraflı tarafsız herkesin tepkisine, eleştirisine yol açtı. 2. dakikada itme yokken sadece küçük bir dokunmaya ‘itme’ var deyip verdiği penaltı asla ama asla verilmemeliydi. Yetmedi kalecinin kurtardığı penaltıyı tekrarlattı. Bu pozisyonda VAR gereksiz müdahalede bulunarak yanlışa ortak oldu. Bitmedi komedi, zamanı da karıştırdı UĞUR... hakem ilk yarıyı erken bitirdi, futbolcuları geri çağırıp kalan bölümü oynattı. Allah’tan seyirci bu provokasyonlara uymadı da olay çıkmadı. Onlar maç sonuna kadar görevini yaptı tribünlerden.

BALOTELLI ARANDI

Maçta ise oyun tribünler kadar coşkulu değildi Demirspor açısından. Kötü başladı Mavi Lacivertliler, ilk dakikada penaltı ile yenik duruma düşünce de koptu gitti. İkinci gol de tuzu biberi oldu ilk yarıda. Şanssızdı da Mavi Şimşekler. Yunus’un muhteşem şutunu aynı güzellikte kaleci çıkarttı, Bjarnasson’un şutu Remi’nin penaltısı direkte patladı.

Yazının Devamını Oku