Huzurlarınızda yeniden ‘Türk Robben’

Maçı yazmak demek Cengiz’i yazmak demek.

Haberin Devamı

Olimpiyat Stadı, herhangi bir takımın kendi oyununu oynamasını ve ritim tutmasını pek mümkün kılan bir yer değil. İşte bu yüzden, cümlelere F.Bahçe taraftarından başlamak lazım. 16.00 maçı, sabahki yağmurlu havanın kendini güneşe bırakmasıyla, kapılardaki anlamsız sorunlara ve ilk yarı birçok kişinin dışarıda kalmasına rağmen inanılmaz bir atmosferde başladı.

TRiBÜNDEKi SARI LACiVERT KORO

Pilot kameranın çektiği yekpare tribün, oturmak yerine yan yana ayakta kalmayı tercih eden bir sarı lacivert koroyla dolunca, izlemesi de oynaması da stadyumda bulunması da keyifli bir 90 dakika seyrettirdi bize. Neredeyse Kadıköy’den daha iyi bir tribün vardı Olimpiyat Stadı’nda.

Bu coşku sahaya da yansıdı. İlk 8 dakikada iki Dzeko kafası ve bir şutu, bir Szymanski pozisyonu, bir de Cengiz golü olmak üzere 5 kere kaleyi yokladı Kartal’ın öğrencileri. Maçı yazmak demek, Cengiz’i yazmak demek. Marsilya’da ona “Türk Robben” lakabı takılmıştı. İstanbulspor karşısında Robben’in en iyi dönemlerini hatırlatan bir resital sundu. Ayak içiyle atılmış birbirinden güzel üç gole, pres sırasında ağlara gönderdiği bir topu daha ekledi. Asist öncesi pas ile F.Bahçe’nin 5 golüne de imza attı. Yenilen golde kaydığı pozisyon ise nazar boncuğu oldu. Euro 2024 öncesi bizim gözler bir kez daha parladı.

Haberin Devamı

FERDi’YE ÖNEMLi BiR UYARI

Sarı lacivertliler stoperlerinin, Fred’in ve Osayi’nin yokluğunu özellikle ilk yarıda bazı bölümlerde hissetseler de çok hızlı tepki verip maçı şova dönüştürmeye başardı. Ferdi için artık hedef Avrupa’nın zirve kulüpleri ise ki bence öyle, kademe konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğini not düşelim.

Yazarın Tüm Yazıları