Son dakika: Süper Kupa maçında Fenerbahçe sahadan çekildi! Galatasaray golü bulmuştu...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Süper Kupa maçında Fenerbahçe sahadan çekildi Galatasaray golü bulmuştu...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 21:26

Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşılaştığı maçta tarihi bir an yaşandı. Sarı - kırmızılılar, 1. dakikada Mauro Icardi ile golü buldu. Karşılaşmaya U19 Takımı ile çıkan sarı - lacivertliler, golün ardından santra yapılmadan sahadan çekildi.

Haberin Devamı

2023 Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe bugün Şanlıurfa'da karşılaştı. Galatasaray ilk dakikada golü buldu ve karşılaşmaya U19 Takımı ile çıkan Fenerbahçe santra yapılmadan sahadan çekildi.

Hakem Volkan Bayarslan, Fenerbahçeli futbolcuların hepsinin sahadan çekilmesinin ardından maçı tatil etti.

"UTANÇ SAYFASI"
UTANÇ SAYFASI

Uğur Meleke: "Dün Türk futbol tarihine utanç sayfası olarak kaydedilecek bir gece yaşandı Şanlıurfa’da. Bu tabloda katkısı olan her bir kişi şunu unutmasın lütfen: Üzerinizde cumhuriyetin yüzüncü yılının ahı var... Bu noktaya ulaşana dek 3 büyük hata yapıldı bence..."

"KEŞKE NORMAL ŞEKİLDE OYNANSAYDI"
KEŞKE NORMAL ŞEKİLDE OYNANSAYDI

Erden Timur: "Böyle bir maç olsun kimse istemezdi. Keşke normal şekilde oynansaydı. Urfalı vatandaşlarımız büyük bir beklenti içine girmişti. Şu gerginliğin bir an evvel bitmesi temel konu. Münferit olaylar yaşanıyor. Hepimiz haksızlıklar olduğunu kendi tarafımızdan iddia ediyoruz. Bunların da yer aldığı yer saha. Toplumun her kesiminin bu haksızlıkların olup olmadığına dair bilgi edinmesi için şeffaflık önemli. Yarından tezi yok yabancı hakemleri seçip, önce bu sene sonra geçmiş senelerde ne haksızlıklar yapıldığına bakılması gerekiyor. Bunların hepsinin sonucunu herkes baştan kabul etsin. Herkes gerçeği görsün ki soru işaretleri azalsın. Çünkü bu gerginliğin kimseye faydası yok. Ne varsa ortaya çıksın. Bir hakem görüntüsü geçenlerde sızdırıldı. Önce Galatasaray görüntüsü sızdırıldı sonrasında hemen doğru bir şekilde tüm kayıt yayınlandı. O konu hemen kapandı. Şeffaf olunmadığı sürece manipüle ediliyor."

GALATASARAY KUPAYI NE ZAMAN ALACAK?
GALATASARAY KUPAYI NE ZAMAN ALACAK

Süper Kupa maçının yarıda kalmasının ardından bir kazanan olmadığı için kupa sahibini bulamadı. Peki süreç nasıl işleyecek?

GALATASARAYLI FUTBOLCULAR ALKIŞLADI
GALATASARAYLI FUTBOLCULAR ALKIŞLADI

Galatasaraylı futbolcular, Fenerbahçeli futbolcuların sahadan çekildiği esnada U19 Takımı'nı alkışladı.

SÜPER KUPA'NIN FATURASI NE OLACAK?
SÜPER KUPANIN FATURASI NE OLACAK

Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle birlikte sarı - lacivertlilere nasıl bir yaptırım uygulanacağı merak edilmişti. Spor Hukukçusu Anıl Dinçer, Spor Arena'ya anlattı.

FENERBAHÇE SAHADAN ÇEKİLDİ

Fenerbahçeli futbolcular, Icardi'nin golünün ardından santra yapılmadan sahadan çekildi.

ICARDI ATTI, 1-0!
ICARDI ATTI, 1-0

Galatasaray, 1. dakikada Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçti.

"AMACIMIZ KUPAYI KAZANMAK"
AMACIMIZ KUPAYI KAZANMAK

Okan Buruk: "Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Kupa'yı kazanmak istiyoruz. Maçın nasıl gideceğini, rakibimizin nasıl bir karar alacağını bilmiyorum, onunla ilgili net bir şey söyleyemeyeceğim. Amacımız kupayı kazanmak."

"BUNU DOĞRU BULMUYORUZ"
BUNU DOĞRU BULMUYORUZ

Zeki Murat Göle: "Türkiye'nin en büyük spor kulübü olarak Avrupa'da ülke puanımıza katkı sağlamak için mücadele veriyoruz. Avrupa'da ülke olarak finallere ihtiyacımız var. Türkiye'yi temsil eden tek takım olarak hedefimiz şampiyon olmak. Avrupa'daki kritik mücadele öncesi yüksek şiddetli bir maç oynamak zorunda tutulduk ve bunu doğru bulmuyoruz. Üç gün aralıkla iki deplasmana gitmek zorundaydık. A takımımızı dinlendirip genç takımımızla sahada olacağız. İnandığımız değerleri sonuna kadar göstermeye çalışacağız. Tüm Türk paydaşlar olarak aynı kefede değerlendirmek ve herkesin aynı düşüncede olmasını isterdik."

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Berkan, Torreira, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Fenerbahçe: Furkan, Mustafa Emir, Efekan, Yusuf, Ümitcan, Muhammet, Görkem İbrahim, Kerem, Muhammet Zeki, Emirhan, Çağrı.

FENERBAHÇE ZEMİNİ İNCELEDİ
FENERBAHÇE ZEMİNİ İNCELEDİ

Fenerbahçe U19 Takımı ve teknik heyeti, maç öncesinde stadyum zemini inceledi.

TAKIMLAR STADYUMA GELDİ

Süper Kupa'da karşılaşacak olan Galatasaray ve Fenerbahçe takımları maçın oynanacağı Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'na geldi.

"İSLAM ÇUPİ'NİN SÖZLERİNİ HATIRLAMA GÜNÜ"
İSLAM ÇUPİNİN SÖZLERİNİ HATIRLAMA GÜNÜ

Ali Koç: "Bugün ne yaşanacaksa bugüne kadar ne yaşandıysa İslam Çupi'nin sözlerini hatırlamanın tam da günüdür. Geldiğimiz noktada Fenerbahçe, 50-50 şansı olan kupa şansını çok daha zayıflatmış ve bunu da inandığı ilkeler, değerler ve uğradığı haksızlıklara isyan etmek için yapmıştır."

SAHAYA TARAFTAR GİRDİ
SAHAYA TARAFTAR GİRDİ

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçına yaklaşık 3 saat kala 11 Nisan Stadyumu'nda sahaya bir taraftar girdi. Güvenlik güçleri, taraftarı saha dışına çıkardı.

ALİ KOÇ KONUŞACAK
ALİ KOÇ KONUŞACAK

Şanlıurfa kafilesinde yer alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 19.30'da açıklamalarda bulunacak.

İKİ FUTBOLCU ESAME LİSTESİNDE YER ALMAYACAK
İKİ FUTBOLCU ESAME LİSTESİNDE YER ALMAYACAK

Fenerbahçe'nin kafilesinde 11 futbolcunun yer aldığı ancak bunlardan ikisinin sakatlığının bulunduğu ve esame listesine yazılmayacağı öğrenildi.

F.BAHÇE, ŞANLIURFA'DA
F.BAHÇE, ŞANLIURFADA

Fenerbahçe U19 Takımı ve kulüp yönetimi Şanlıurfa'ya geldi.

FENERBAHÇE, ŞANLIURFA'YA GİTTİ
FENERBAHÇE, ŞANLIURFAYA GİTTİ

Fenerbahçe U19 Takımı, Şanlıurfa'ya hareket etti.

U19 TAKIMI, LİG MAÇINI KAZANDI
U19 TAKIMI, LİG MAÇINI KAZANDI

U19 Elit A Ligi'nin 19. haftasında Fenerbahçe U19 Takımı ile Giresunspor U19 Takımı kozlarını paylaştı. İki takım arasında oynanan maçta kazanan taraf sarı - lacivertliler oldu. Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde oynanan maçta Fenerbahçe U19 Takımı, 1-0 geriye düşmesine rağmen rakibini 4-1'lik skorla mağlup etti. Sarı - lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Emirhan Arkutcu, 67. dakikada Muhammet Zeki Dursun, 79. dakikada Yiğit Emre Ekiz ve 90+3. dakikada penaltıdan Efekan Karayazı kaydetti. Giresunspor'un tek sayısı ise 18. dakikada Metin Caner Akbayrak'tan geldi.

U-19 TAKIMI, SAAT 16.30'DA HAREKET EDECEK
U-19 TAKIMI, SAAT 16.30DA HAREKET EDECEK

Fenerbahçe U-19 Takımı, saat 16.30'da maçın oynanacağı Şanlıurfa'ya hareket edecek.

FENERBAHÇE ANTRENMANDA
FENERBAHÇE ANTRENMANDA

Süper Kupa maçı için Şanlıurfa'ya gitmeyen Fenerbahçe Futbol A Takımı, bugün 12.30'da yaptığı antrenmanla Olympiakos maçının hazırlıklarını sürdürdü.

TRİBÜN GELİRLERİ DEPREMZEDE VATANDAŞLARA BAĞIŞLANACAK
TRİBÜN GELİRLERİ DEPREMZEDE VATANDAŞLARA BAĞIŞLANACAK

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçın bilet gelirleri depremzedeler için kullanılacak. Müsabakanın bilet gelirleri, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinden etkilenen vatandaşların yararına kullanılmak üzere bağışlanacak.

FENERBAHÇE, U19 TAKIMIYLA MAÇA ÇIKACAK
FENERBAHÇE, U19 TAKIMIYLA MAÇA ÇIKACAK

Fenerbahçe geçtiğimiz salı günü yaptığı olağanüstü genel kurulda, TFF Süper Kupa ile ilgili de bir karar aldı. Genel kurulda yapılan oylama sonucunda üyeler, yönetim kuruluna kupa maçına U19 takımıyla çıkılmasıyla ilgili yetki verdi. Sarı-lacivertlilerin kupadaki derbide U19 takımıyla yer alması bekleniyor.

OKAN BURUK İLK PEŞİNDE
OKAN BURUK İLK PEŞİNDE

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, antrenörlük kariyerinde bugüne kadar 2 Süper Lig, 1 de Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı. Buruk, Süper Kupa’yı ilk kez kazanmak istiyor. Başarılı teknik adam, 2021 yılında Başakşehir'i çalıştırdığı dönemde bu kupada Trabzonspor'a 2-1'lik skorla kaybetmişti.

BURUK İLE KARTAL 8. KEZ RAKİP
BURUK İLE KARTAL 8. KEZ RAKİP

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal bugüne kadar 7 resmi maçta karşı karşıya geldi. Geride kalan mücadelelerde Okan Buruk; Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir ve Galatasaray'ı çalıştırırken, İsmail Kartal ise Fenerbahçe, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Konyaspor’un başındaydı. Bu karşılaşmalarda Buruk’un takımları 3 kez, Kartal’ın ekipleri de 2 defa sahadan galip ayrıldı. 2 mücadele ise berabere sona erdi.

SON 10 MAÇTA GALATASARAY ÜSTÜN
SON 10 MAÇTA GALATASARAY ÜSTÜN

Ezeli rakipler arasında oynanan son 10 karşılaşmada Galatasaray’ın üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 10 maçta sarı-kırmızılılar 4 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-lacivertliler ise 2 kez kazandı. 4 mücadele de berabere sona erdi. Bu müsabakalarda Galatasaray 12, Fenerbahçe 6 kez gol sevinci yaşadı.

SÜPER KUPA'DA 4. MAÇ
SÜPER KUPADA 4. MAÇ

Ezeli rakipler, 2006 yılından itibaren Süper Kupa adıyla tekrar başlayan organizasyonda bugüne kadar 3 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 2, sarı-lacivertliler de 1 kez kazandı. İki takım, Süper Kupa'da en son 25 Ağustos 2014 tarihinde rakip oldu. Süper Kupa'yı bugüne kadar Galatasaray 6 kez müzesine götürürken, Fenerbahçe de 3 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

399. RANDEVU
399. RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe bu maçla birlikte 399. kez karşı karşıya gelecek. Bu mücadelelerde sarı-lacivertliler, 148 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-kırmızılılar ise 127 defa rakibini mağlup etmeyi başardı. İki takım 123 müsabakada ise yenişemedi. Kanarya’nın 540 golüne, Aslan 496 golle karşılık verdi. Galatasaray ile Fenerbahçe son olarak ligin ilk yarısında Süper Lig'de Kadıköy'de karşı karşıya geldi ve mücadele 0-0 sona erdi.

SÜPER KUPA FİNALİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?
SÜPER KUPA FİNALİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA

Süper Kupa finali 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacak. Süper Kupa finali ATV'den naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak. Galatasaray - Fenerbahçe mücadelesini Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Burak Şeker olacak. VAR koltuğunda da Koray Gençerler yer alacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!