Her mevsim farklı güzellikler sunan cennet: Bozcaada

Güncelleme Tarihi:

Her mevsim farklı güzellikler sunan cennet: Bozcaada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2020 15:05

Çanakkale’nin doğa harikası Bozcaada, uzun bir kıyı şeridine sahiptir. Yazları yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından sık sık ziyaret edilen bu güzel adayı bir de kışın ziyaret etmenizi öneririz. Kalabalıklar çekildikten sonra sadece yerli halkın kaldığı ada, asıl güzelliklerini kışın sergiliyor.

Haberin Devamı

Büyüklü küçüklü birkaç mahalleden oluşan adada yaz aylarında neredeyse adım atmaya yer kalmıyor. Hatta bayram tatillerinde adaya girişler sınırlandırılıyor. Adaya kara bağlantısı olmadığından tek ulaşım yöntemi feribotlardır. Arabalı feribot kullanarak kendi aracınızla da gelebilir, dilerseniz adanın içinde ulaşımı taksi ve minibüslerle de kolayca sağlayabilirsiniz. Adayı kış aylarında ziyaret edecekseniz kendi aracınızla gitmeniz iyi olacaktır.

Rüzgar enerji santralleri ile hafızalara kazınan ada, fotoğraf tutkunlarının da akınına uğruyor. Deniz kenarında bulunan küçük restoranları muhteşem bir atmosfer sunarken, adanın tepeleri ise gün batımını izlemeniz için harika bir tercih. Yaz ayları haricinde bağ bozumu zamanlarında da yoğun ziyaretçi toplayan ada, her mevsim hareketli bir yapıya sahip.

Haberin Devamı

Her mevsim farklı güzellikler sunan cennet: Bozcaada

Kış aylarında gidecekseniz mutlaka rezervasyon yaptıracağınız oteli önceden aramanız gerekiyor. Çünkü sezon sonunda çoğu otel kapılarını yeni sezona kadar kapatıyor. Bazı dükkanlar kapalı olsa da belediyeye ait tesisler her mevsim hizmet veriyor. Hatta belediyenin tesisi adanın en güzel yerine konumlandırılmış.

Şehrin gürültüsünden yorulduysanız, hafta sonu kaçamağı için çok uygun olan Bozcaada’da sakin doğa yürüyüşleri gerçekleştirebilir ve adanın sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz. Siz de sakinlikten hoşlanıyorsanız tercihinizi mutlaka kış aylarından yana kullanmalısınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!