Sosyal medyanın gücünü kariyeriniz için kullanın

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyanın gücünü kariyeriniz için kullanın
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 16:50

Ne kadar iyi bir CV’niz olursa olsun, artık çoğu zaman sosyal medya sayesinde iş buluyoruz.

Haberin Devamı

ABD’nin önde gelen eğitim dergilerinden US. NEWS kariyerinizi güçlendirmek için sosyal medyayı daha etkili nasıl kullanabileceğinize yönelik öneriler paylaşıyor:

LINKEDIN’E RENK KATIN

Artık bir LinkedIn hesabına sahip olmanız gerektiğini söylemeye gerek yok. Profilinizi gömülü dosyalarla zenginleştirin. Burada profilinize iliştireceğiniz Powerpoint, Excel ve Word gibi dosyalarla ilgi çekici iş deneyimlerinize yer verin. Eğer yeni mezunsanız staj, proje, sivil toplum etkinlikleri gibi spotları üzerinize çekecek çalışmalarınızı paylaşın. Gelecekteki işler için uygun yeteneklere sahip olduğunuzu gösterecek çalışmalarınızı öne çıkarın. Bir işverenin dikkatini çekecek video, fotoğraf, resim ve grafiklerle profilinizi zenginleştirin.

INSTAGRAM’I YABANA ATMAYIN

Haberin Devamı

Instagram genel kullanımın aksine, kariyerinizi inşa ederken yararlanabileceğiniz çok güçlü bir platform. Doğru zamanda kullanacağınız etiketlerle şirketlerin, insan kaynaklarının veya reklam birimlerinin dikkatini kolayca çekebilirsiniz. Bir mimarlık firmasını gözünüze kestirdiğinizi düşünelim. Dikkat çeken bir maket çalışmanızın fotoğrafını veya videosunu paylaşırken, o şirketin adını da etiketlerinizin arasına ekleyin. Ayrıca Instagram hesabınızda, katıldığınız seminer, atölye ve aldığınız sertifikaların fotoğraflarını da paylaşabilirsiniz.

FACEBOOK’TA HESABINIZI TAMAMLAYIN

Sadece adınızı yazdığınız bir Facebook hesabı, arkadaşlarınız için yeterli olabilir. Fakat iş dünyasında  şansınızı artırmak için iştecrübelerinize, ilgi alanlarınıza ve becerilerinize de yer ayırın. Bu profesyonellik arayışında ön plana çıkmanızı sağlayacak. Ek olarak, Facebook’ta paylaşımlarınıza da dikkat edin. Artık şirketler iş başvurularında sosyal medya analizleri de yapıyor. Bu nedenle sizi sorumsuz gösteren, vurdumduymaz, dışlanan ve küçük düşüren paylaşımlar yapmaktan kaçının.

TWITTER’I DA UNUTMAYIN

Twitter’da hemen her konuda sayısız Tweet paylaşılıyor. Bunu lehinize çevirmeniz mümkün. Zaman zaman dünyasında dikkat çeken konularda açılan ‘Hashtag’lerde boy göstermeyi deneyin. Akılcı, kısa ve insanların profilinize bakmasını sağlayacak Tweetler atın veya Retweetleyin. Profesyonel olmaya çalışın. Dikkat çekmek için bir kuruma, kişiye saldırmadan, uygun bir üslup kullanmaya özen gösterin.

Haberin Devamı

AÇIK, UYGUN VE DİKKAT ÇEKİCİ PAYLAŞIMLAR YAPIN

Hangi sosyal medya olduğu fark etmez. Paylaşımlarınız açık, uygun, kısa, mizah yüklü ve dil bilgisi kurallarına uygun olmalı. Bazen ister kendi dilinizde ister yabancı dilde yapacağınız bir paylaşımda gerçekleştirdiğiniz çok kritik bir grammer hatası, şansınızı bir anda yok edebilir. Bu nedenle profesyonel amaçlarla yaptığınız paylaşımları iki kez kontrol edin. Emin olmadığınız paylaşımları yapmamayı tercih edin. Ayrıca hayalini kurduğunuz şirketi kendinize takıntı haline getirmeyin. Sektörde öne çıkan birçok şirketi radarınıza alın ve onların paylaşımlarını takip edin.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!