‘Soros’un yalanları Almanları yanıltıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Soros’un yalanları Almanları yanıltıyor’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 10:28

Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, yabancı üniversitelerin ülkedeki faaliyetini zorlaştırılan yasanın Macaristan Ulusal Meclisinde kabul edilmesini eleştiren Alman Hükümet Sözcü Vekili Ulrike Demmer’e tepki gösterdi. Kovacs, Alman hükümet yetkilisinin kanun hakkındaki açıklamalarını üzüntüyle takip ettiklerini belirterek, “Soros’un yalanları Alman hükümetini de yanıltıyor” dedi.

Haberin Devamı

MACARİSTAN Meclisi’nde kabul edilen yasanın hedefinin, Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı araştırmalarda yüksek öğretim alanında ortaya çıkardığı hukuksuzlukları gidermek olduğunu iddia eden Kovacs, değişikliklerin uygulanabilir olduğunu ve ABD’li yetkililerle konuyu görüşmeye hazır olduklarını kaydetti.

Alman Hükümet Sözcü Vekili Ulrike Demmer, Macaristan Meclisi’nde kabul edilen yasanın Alman hükümetini endişeye sevk ettiğini ve bilimsel özgürlüğün kendileri için önemli bir değer olduğunu vurgulamıştı. Yasayla yurt dışı kökenli üniversitelerin Macaristan’da faaliyet göstermesinin engellendiği gibi bir görüntü ortaya çıktığını belirten Demmer, “Özgürlük, demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları Avrupa’da dokunulmazdır. Bu değerler Avrupa Birliği’nin temelini oluşturmaktadır” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!