Son hanedan reisi vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Son hanedan reisi vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 20:17

Osmanlı Devleti’nin 31’inci padişahı Sultan Abdülmecid’in üçüncü kuşak torunu, Osman Bayezid Osmanoğlu yaşamını sürdürdüğü New York’ta cuma gecesi vefat etti. Dedesi Abdülmecid’in tahta çıkmayan oğullarından Şehzade Mehmet Burhanettin Efendi, babası Şehzade İbrahim Tevfik Efendi’ydi. Osmanlı Hanedanı’nın sürgünde doğan ilk çocuğuydu. 

Haberin Devamı

Babası vefat ettikten sonra annesi Hatice Şadiye Hanım ile birlikte Fransa’dan ABD’ye taşındı. Amerikan ordusunda subay olarak görev aldı. Daha sonra New York’ta kütüphanede çalışarak, çeşitli dillerde 45 yıl boyunca çeviriler yaptı. Aynı zamanda resim sanatına meraklı olan Osmanoğlu, 1997 yılında kütüphaneden emekliye ayrıldı. Osmanlı Hanedan reisi olarak adlandırılan Ertuğrul Osman Efendi’nin 23 Eylül 2009’da ölümünden sonra 44. reis olarak yerine geçti. Hiç evlenmeyen Osman Bayezid Efendi’nin çocuğu yoktu. Hanedanın erkek üyelerine ülkeye dönüş yasağı 1974’te kalkmasına rağmen Türkiye’yi ilk kez annesinin ısrarıyla 1985’te ziyaret etti.

LONG ISLAND’DA AİLE MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK

Vefat haberini Sultan Abdülhamid’in soyundan gelen Harun Abdülkerim Osmanoğlu ve Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Cenaze işlemleri ile Türkiye New York Başkonsolosluğu’nun ilgilendiği açıklandı. Osmanoğlu, yarın New York’taki Eyüp Sultan Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Long Island’daki aile mezarlığına defnedilecek. Sultan II. Abdülhamid’in torununun oğlu Mehmet Abdülkerim Efendi’nin oğlu Dündar Osmanoğlu’nun en yaşlı üye olarak hanedan reisi olması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!