Son dakika haberi: Tunceli'deki saldırının nasıl gerçekleştiğini valilik açıkladı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Tuncelideki saldırının nasıl gerçekleştiğini valilik açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 06:50

Tunceli'deki saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde sabah çıkan çatışmada bir asker şehit oldu. Çatışmada 2 terörist öldürüldü. Valilikten yapılan açıklamada 30-40 kişilik terörist grubun saldırdığı belirtildi. Şehit olan askerin Trabzon nüfusuna kayıtlı uzman çavuş Murat Durmaz olduğu açıklandı. Teröristlerin saldırı sırasında 2 ambulansın yanı sıra kaçarken park halindeki bazı araçları da yaktıkları belirlendi. Nazımiye'de ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberin Devamı

TUNCELİ’nin Nazimiye İlçesi’ndeki güvenlik birimlerine saldıran PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, 3 polis yaralandı. Çatışmada 2 terörist ölü ele geçirilirken kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için helikopter destekli operasyon başlatıldı.

Sabaha karşı saat 04.50 sıralarında Nazimiye İlçesi’ne sızan bir grup terörist, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Kaymakamlık binalarına eş zamanlı saldırı düzenledi. Güvenlik birimlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 uzman çavuş şehit oldu, 3 polis yaralandı. Yaralılar helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

 VALİLİK: 30-40 TERÖRİST SALDIRDI

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Nazımiye İlçesi’ne 30-40 terörist tarafından saldırı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"22 Ağustos 2016 günü saat 04.50 sıralarında; ilimiz Nazımiye İlçesi’ne sızmaya çalışan yaklaşık 30-40 kişilik bölücü terör örgütü mensubu grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne destek kuvvet amacıyla gelen İlçe Jandarma unsurlarına yönelik roketatarlı ve silahlı saldırı sonucu 1 kahraman jandarma uzman çavuşumuz şehit olmuştur.

Haberin Devamı

2 AMBULANSI YAKTILAR

Çatışma esnasında 3 polisimiz yaralanmış, polislerimizden 2’si tedavileri için Elazığ iline helikopter ile sevk edilmiştir. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyon bölgesinden aracıyla çıkan ve olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 1 şahıs jandarma unsurlarımızca gözaltına alınmıştır. Çatışmaların devam ettiği sırada sağlık ocağı bahçesinde bulunan 2 adet hızır acil servisi ambulansı PKK’lı teröristler tarafından yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir. Nazimiye İlçe merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir."

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Tuncelideki saldırının nasıl gerçekleştiğini valilik açıkladı

TRABZON'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Nazimiye'deki terörist saldırıda şehit olan askerin Trabzonlu uzman Çavuş Murat Durmaz olduğu öğrenildi. Acı haber şehidin Trabzon’un Yomra ilçesi İkisu mahallesindeki evindeki ailesine öğle saatlerinde verildi. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ve askeri görevliler tarafından verilen acı haber sonrası baba Davut ve anne Fatma Durmaz, evlatlarını ardından gözyaşı döktü. 25 yaşında ve bekar olduğu öğrenilen şehit uzman çavuşun bir kız bir de erkek kardeşi bulunuyor.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Teröristlerin etkisiz hale getirilmes için ilçeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Kobra helikopterler teröristlerin kaçış bölgelerini ateş altına aldı. İlçenin giriş ve çıkışlarını kapatan güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Haberin Devamı

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

TUNCELİ Valiliği, Nazımiye ilçesi kent merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Güvenlik kaynaklarınca, Nazımiye ilçesinde teröristlerce ilçe jandarma ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı düzenlenen saldırının ardından, ilçe merkezinde ve çevresinde terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensupları tarafından patlayıcı madde yerleştirilmesi ihtimali ile yapılabilecek tuzaklamaların tespit edilerek imhası ve vatandaşların can güvenliğinin korunması maksadıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Ayrıntılar geliyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!