Son dakika... Beyaz Saray: Suriye'ye yönelik yeni saldırılar olabilir

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Beyaz Saray: Suriyeye yönelik yeni saldırılar olabilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 21:05

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Suriye'ye yönelik yeni bir operasyon olabileceğinin sinyalini verdi. Spicer, Suriye'deki kimyasal silah saldırısıyla ilgili, "Eğer bebeklere kimyasal silahla saldırır, masum insanlara karşı varil bombası kullanırsanız bu Başkan'dan (Donald Trump) bir cevap göreceksiniz" dedi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray Sözcüsü, "ABD'nin Ortadoğu'daki bir numaralı önceliği IŞİD'dir ancak (Beşşar) Esed yönetimi altında istikrarlı ve güvenli bir Suriye hayâl edemiyoruz" ifadelerini de sözlerine ekledi.

Spicer, "Esed yönetimi altında istikrarlı ve güvenli bir Suriye hayâl edemiyoruz" dedi ancak İdlib'deki kimyasal silah saldırısına karşılık rejimin hava üssüne füze saldırısı düzenleyen ABD, Esed’in akıbeti konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Yaklaşık 10 gün önce, "Suriye’de önceliğimiz artık orada öylece oturup Esed'i görevden indirmeye odaklanmak değil" diyen ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley daha sonra, ABD’nin birden fazla önceliğinin olduğunu ve Esed iktidarda kaldığı müddetçe barışçıl bir Suriye göremediklerini söylemişti. Ancak ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Suriye politikasında değişiklik olmadığını ifade etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!