Son çılgınlık

Güncelleme Tarihi:

Son çılgınlık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 21:05

Avustralya ve Yeni Zelanda’dan sonra ABD’de piyasaya sürülen Pokemon GO oyunu adeta bir çılgınlığa dönüştü. İnsanlar, akıllı telefonlar sayesinde gerçek hayatta ortaya çıkıyormuş gibi kurgulanan Pokemonları bulmak için yollara düşüyor.

Haberin Devamı

Android ve iPhone cihazlarının kamera ve GPS’lerine (küresel konumlama sistemi) bağlanan oyun, kullanıcılarına gerçek zamanlı olarak, yaşadığımız dünya içerisinde Pokemon yakalama imkânı tanıyor. Oyun yakın çevrede bir Pokemon olduğu zaman bunu bildiriyor ve kullanıcının bu Pokemon’a doğru aktif olarak hareket edip yakalamasına olanak sağlıyor. Pokemon GO sayesinde birçok insan daha aktif bir hale geldiğini, Pokemon bulma umuduyla kilometrelerce yürüdüğünü anlatıyor. Sosyal medyada oyun hakkında mesaj yazan obezlik sınırındaki kullanıcılardan biri, oyun sayesinde 10 kilometre yürüdüğünü söylüyor.

YÜRÜMEYENİ YÜRÜTÜYOR

Tek amacı Pokemon yakalamak olan bu kullanıcı sosyal medyadaki tek örnek de değil. Birçok kişi daha önce yürüme alışkanlığı olmadığı halde Pokemon yakalamak amacıyla yürümeye başladıklarını söylüyorlar. Video oyunları çoğunlukla tembellikle, evden çıkmamakla özdeşleştirilirken, Pokemon GO oynanış biçimi dolayısıyla video oyunlar, hakkındaki anlayışı baştan yaratacakmış gibi gözüküyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!