GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

EVİM MANTI EVİ

Üç buçuk yıllık bir geçmişi bulunan Evim Mantı Evi'nin menüsünde mantının yanı sıra Steak Meksika, Piliç Bombay, Laz böreği gibi Dünya ve Karadeniz mutfağından örnekleri bulunuyor. Sabahları ise omlet çeşitleri eşliğinde kahvaltı etmek mümkün. Müşterilerin büyük çoğunluğu çalışan ve okuyan kesimden oluşuyor. Haftanın yedi günü gece yarısına dek servis veren Evim, hareketli sonbahar ayları öncesi ufak bir tadilat geçirecek.

İBRİKTAR SOKAK

Bebek'te ‘U’ şeklinde bir sokak. Sokağın Küçük Bebek Caddesi üzerinde iki girişi var. Cadde üzerindeki çifte İbriktar Sokak tabelası da geçenleri aldatıyor. 140 adım uzunluğundaki sokakta bol çiçekli ve bahçeli iki yada üç katlı evler var. Hatta çiçekler sokağa kadar taşıyor, park etmiş otomobillerin üstüne tohumlarını, yapraklarını döküyor.

GELİNLERE AYAKKABI

30 yıllık bir ayakkabı ustası Süleyman Söylemez. Kadıköy'de çırak olarak başladığı ayakkabıcılığı 1983'ten bu yana da Şaşkınbakkal'da sürdürüyor. Ancak işler eskisi gibi gitmiyor. Herkes hazıra alşıtığından ısmarlama ayakkabı yahptıranlar azalmış. Bu yüzden Söylemez günleri genelde tamir yapmakla veya ayakkabı modeli değiştirmekle geçiyor. Zaman zaman gelin ayakkabısı ısmarlayanlar olmuyor değil.

False