GeriSeyahat SOKAK PANORAMA
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
SOKAK PANORAMA

SOKAK PANORAMA

GİTAR ÇALMAYI SEVİYOR

Babasının Kasımpaşa'daki soğutma ve mutfak cihazları satan dükkanını yavaş yavaş devralan Fatih Balcı 23 yaşında. Okul zamanı tatillerde geldiği dükkanın sorumlusu haline geliyor. Haftanın altı günü sabah gelip dükkanı açıyor akşamları da kapatıyor. Üniversiteyi kazandığı halde devam etmemiş. Boş vakitlerinde en büyük zevki ise gitar çalmak. Bir arkadaşının yardımıyla öğrenmiş ve şimdi de kendini geliştirmeye çalışıyor.

RUMELİ HANI

İstiklal Caddesi üzerinde, Ağa Camii'nin yanındaki altı katlı han II. Abdülhamit döneminde Osmanlı İmparatorluğu'nun yayıldığı üç kıtayı temsilen Pera'da inşa edilen Anadolu ve Afrika hanlarıyla beraber bir üçlü oluşturuyor. Girişin iki yanında hanın Rumca ve Fransızca adı yazıyor. Bu katta Sosyalist İktidar Partisi Beyoğlu ilçe örgütü, iki ganyan bayii, elektrikçi ve anahtarcı bulunuyor. Cadde tarafındaki girişte yer alan kitap-kaset sergisi daima açık. İkinci ve üçüncü katlarda atölyeler var. En üst katlar ise metruk halde. Pencerelerden otlar fışkırıyor.

ÖMER HAYYAM CADDESİ

Tarlabaşı Bulvarı ile Dolapdere Caddesi'ni birbirine bağlıyor Ömer Hayyam Caddesi. 700 adım uzunluğundaki cadde yokuş halini alarak Tarlabaşı Bulvarı'na ulaşırken yoğun araç trafiği hiç eksik olmuyor. İki yanda çok katlı ve eskimeye yüz tutmuş apartmanlar var. Akşam üzeri mahalle sakinleri özellikle de çocuklar, evlerinin önüne çıkarak sohbete dalıyor. Caddenin üst kısmında sağlı sollu bakkal, tüpçü gibi mahalle dükkanları sıralanmış.

False