Sivilce İzi Kalmaması İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Güncelleme Tarihi:

Sivilce İzi Kalmaması İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 11:09

Sivilce tedavisi uzun süreli, iyileşmesi geç ve tedaviye geç yanıt veren bir cilt hastalığıdır. Yani düzenli ve sabırlı bir tedavi süreci olması gerekir. Bunun için de bir cildiye uzmanına başvurmanız en doğru adım olacaktır.

Haberin Devamı

Sivilce tedavisinde birçok ilaç kullanılabilir. Cildiniz ve sivilceniz için en uygun olan ilacı doktorunuz tarafından belirlenir. Yoğun sivilceli bir hastaya antibiyotik tedavisi uygulanması gerekir. 2-3 ay süren bir tedavi sonucunda cildiniz pürüzsüz bir yapıya sahip olabilir. Hastanın yaşı, cinsiyeti, sivilcesinin türü ve şiddeti ilaç tedavisinde dikkat edilmesi gereken etkenlerdir.

Doktorunuzun size tavsiye ettiği ilaçları kullanmanın yanında dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Cildin yumuşak bir sabunla yıkanması, hem yağlanmayı azaltacaktır hem de tedavi sürecini olumlu etkileyen bir faktör olacaktır ancak cildi çok kurutan sabunlardan ve temizleyici ürünlerden uzak durmak gerekir. Cildin çok fazla suyla temas etmesi de cilde zarar verebilir. Bunların yanında cildinize zarar verecek ve tahriş edecek olan giysilerden de uzak durmak gerekir. Bunlar sivilce tedavisini yavaşlatan etkenler arasındadır.

Haberin Devamı

Sivilce tedavisi süresince; sivilcelerle oynamak, sıkmak yahut kaşımakta iz kalma ihtimalinin artmasına sebep olur. Sivilce izleri ise hayat boyu sizin peşinizi bırakmayacak hatta psikolojik sorunlara da sebep olabilir. Cildinizde sivilce izinin kalmaması için dikkat etmeniz gereken en önemli şey sivilce çıktığında tedaviyi ertelemek yerine hemen bir uzmana başvurmak olacaktır.

Tedavi boyunca sivilcenin büyümesi ve tekrar edilmesi engellendiği için o bölgede doku tahribatı olmayacaktır. Yani sivilcenin olduğu bölgede iz kalma ihtimali en aza indirgenecektir. Tedavi boyunca doktorunuzun size tavsiye ilaçlar hem sivilce tedavisi görevinde hem de cildin yenilenmesi ve onarılması görevindedir. İçinde A vitamini bulunan ilaçlar tercih edilir. Sebebi ise hem sivilceyi yok etmek hem de sivilce izinin kalmasını engellemektir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!