‘Sıradışı’ bir festival

Güncelleme Tarihi:

‘Sıradışı’ bir festival
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 23:20

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda düzenlenecek 45’inci İstanbul Müzik Festivali programı, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, festival sponsoru Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı ve E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen ile İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak’ın dün gerçekleştirdikleri basın toplantısında açıklandı. 

Haberin Devamı

Söze, içinde bulunduğumuz zor zamanlarda kültür ve sanatın birleştirici gücüne vurgu yaparak giren Yeşim Gürer Oymak, festivalin temasını yaşadığımız ‘dijital’ çağda, klasik müziğin kaderini irdeleyen bir fikirden hareket ettiklerini belirterek ‘sıradışı’ olarak belirlediklerini açıkladı. 

29 Mayıs - 21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde bu sene temaya uygun olarak klasik müzikle başka disiplinlerin bir arada olduğu performanslar, 8 tanesi ilk defa kullanılacak 15 farklı mekâna yayılacak. 600’Ü Aşkın SanatçıFestivalin bu yılki Onur Ödülü’ne değer görülen müzik yazarı ve öğretim görevlisi Evin İlyasoğlu’na ödülünün takdim edileceği açılış gecesinde, Sacha Goetzel şefliğindeki Borusan Filarmoni Orkestrası 23 yaşındaki genç çellist Andrei Ionita’ya eşlik edecek.

Haberin Devamı

Kapanış konserinde Viyana Oda Orkestrası’nın eşlik edeceği Fazıl Say, festivalde ayrıca bir de piyano resitali verecek. 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak festival bu sene eser siparişini ünlü besteci Philip Glass’e verdi. Glass’in son eseri ‘11. Senfoni’nin Türkiye prömiyeri ise 16 Haziran akşamı Aya İrini Müzesi’nde seslendirilecek.

BAKMADAN GEÇME!