Sinop Valisi'ne şok

Güncelleme Tarihi:

Sinop Valisine şok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 15:15

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın eşi olan Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Temel Çetinkaya, darbe girişimiyle ilgili gözaltına alındı. Vali Çetinkaya’nın da görevden alındığı belirtildi. Öte yandan Sinop Valiliği'ne Kemal Cirit atandı.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir grubun yaptığı darbe girişimi ile ilgili Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Temel Çetinkaya gözaltına alındı. Çetinkaya’nın eşi olan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkayada görevden alındı ve yerine Giresun Valisi Hasan Karahan’ın atandı.

Polis, savcının talimatıyla Sinop Vali Konağı ile Karakum’daki Vali Konukevi’nde arama başlatıldı.

VALİ YARDIMCISI AÇIKLADI

Darbe girişimine tepki amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla Sinop Valiliği önünde toplanan vatandaşlara Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, hitap etti. Vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Yaman, "Yaşananlar karşısında Cumhurbaşkanından köy muhtarına kadar herkes görevini yapmıştır" dedi. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, bir gazetecinin "Vali Yasemin Özata Çetinkaya'nın görevinden alındığı doğru mudur? " sorusu üzerine "Doğrudur. Ayrıntılarını ben de bilmiyorum" yanıtını verdi. 

Haberin Devamı

"BAKANLIK NE DEDİYSE ONU YAPTIK"

Eşi Garnizon Komutan Vekili Albay Temel Çetinkaya'nın da başsavcıya ifade vermekte olduğunu söyleyen Vali Çetinkaya, Sinop’tan ayrıldığını, merkez valiliğine atandığını ifade etti.

Sinop Valisi Çetinkaya İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ben görevden alındım, merkez valiliğine atandım. Başsavcı eşimin ifadesini alıyor ama biz hükümet emirlerine karşı hiçbir şey yapmadık. Bütün emniyet, jandarma, askerlik şube başkanı bir aradaydık. Bakanlık ne dediyse, İçişleri Bakanlığı genel müdürlüğü ne dediyse biz onu yaptık bu süreç boyunca, yani bunu bilin. Bu yanlış bir hesap. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Memleketimiz düzelsin biz zaten düzgünüz. Bizden yana hiçbir sıkıntı yok. Bize dediler ki ‘bir arada olun, gözden uzak olun, kontrol altında tutun her şeyi’. Biz de aynen öyle yaptık. Sinop’ta kontrolsüz hiçbir şey olmadı” diye konuştu.

SİNOP VALİLİĞİ’NE JET ATAMA

Sinop Valiliği görevine atanan Kemal Cirit, kente gelerek göreve başladı. 

Sinop Valiliği görevinden alınan Yasemin Özata Çetinkaya’nın yerine jet atama yapıldı. Sinop Valiliği’ne eski Artvin Valisi Kemal Cirit atandı. Cirit, şehre gelerek göreve başladı.

Haberin Devamı

1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Cirit, mülki idareye geçtikten sonra kaymakamlık, vali yardımcılığı, hukuk müşavirliği yapmış, yaklaşık 7 yıl süreyle Başbakanlık Müsteşarlığı’nda danışman ve Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü olarak görev ifa etti ve 2 Ağustos 2013 tarihinde Artvin Valisi olarak atındı. 1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile merkeze atanan Cirit, evli ve 2 çocuk babası.

BAKMADAN GEÇME!