Sinir ucundan çıkan mucize

Güncelleme Tarihi:

Sinir ucundan çıkan mucize
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 19:48

Bilim insanları, sinir hücrelerinin elektrikle kontrol altına alınarak artrit, astım ve diyabet gibi birçok hastalığın tedavi edilebileceğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

MERKEZİ Londra’da bulunan Galvani Bioelectronics şirketi, laboratuvar ortamında biyoelektronik yöntemini hayvanlarda denemeye başladı. Buna göre hayvanların vücutlarına yerleştirilen, içinde elektrot bulunan küçük silikon başlıklarla sinirlere elektrik yollanarak sinir hücreleri kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yöntemi Tip 2 diyabet için uygulayan araştırmacılar, boyundaki atardamar civarında yer alan, vücuttaki şeker ve insülin düzeylerini kontrol eden sinirleri de elektrikle uyarmayı başardı.

7 YILA İHTİYAÇ VAR

Şirketten yapılan açıklamada, “Tip 2 diyabette sinirlerdeki sinyallerin arttığını gözlemledik. Diyabetli farelerde bu sinyalleri elektrik akımı sayesinde bloke ettiğimizde vücudun insüline karşı hassasiyetinin önüne geçilebiliyor. Sinir sistemindeki sinyaller yoğunluk ve ritimlerinin vücuttaki etkileri çok farklı.” denildi. En geç 7 yıl içinde hayata geçmesi planlanan yöntemin diğer bazı hastalıklarda da olumlu yanıt verdiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!