GeriSeyahat Şile'de Ağaçköy
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Şile'de Ağaçköy

Şile'de Ağaçköy

Ağaç evler, tahta masalar, rahat sedirler, denize dökülen bir çay, güzel bir kumsal. Herşey neredeyse Olimpos'a benziyor ama burası Şile, Akçakese.

Şile'deki Akkaya Tatil Köyü'nün sahibi Erol Karaoğlan, tatil için gittiği Antalya Olimpos'ta görmüş ilk defa ağaç evleri. Bakmış ortam süper, muhabbetler samimi, neden bende de olmasın demiş. Birkaç gün Kadir'in Yeri'nde staj yaptıktan sonra dönmüş Şile'ye. Keseri testereyi kaptığı gibi bir çırpıda 16 tane ağaç ev yapmış. Adını da Woodyville koymuş. Tercümesi Ağaçköy anlamına geliyor.

Ama biraz daha özenmiş meseleye. Battaniyeleri nevresimle kaplamış, odalara ayna ve masa koymuş, kilitli camlar ve kapılar eklemiş. Kulübelerin ortasına sedirli bir sohbet platformu, bir de umumi tuvalet, tamam. Ama kendini tutamamış tuvaleti de tuğladan yapıp, dışını ağaç kaplamış. Böylece daha sıhhi olmuş.

Henüz bir yaşında

Ağaç evler henüz bir yaşında ama Akkaya Tatil Köyü'nün geçmişi 30 yıla dayanıyor. Erol Karaoğlan, Akkaya adını kendisinin koyduğu araziyi ufak ufak satın almaya 1969 yılında başlamış. 15 oda ile başladığı işletmesinde bugün 150 yatak var.

Tatil köyü birçok uluslararası kamping teşkilatına da üye. Balkanlar karışmadan önce müşterilerin çoğu Avrupa'dan karavanlarla geliyormuş. Şimdi Yugoslavya yolu kapandığından daha çok yerli turist kapılarını çalıyor. Birçoğu gazeteci, bankacı ve doktor.

Müşteriler Türk olunca konfor talebi de artmış. Bu sene ek olarak inşa edilen 16 ağaç evin bir kısmı tuğladan örülerek, içine duş ve tuvalet eklenmiş. Ahşap aralarına strafor konarak ısı izolasyonu sağlanmış. Kışın gelenlere elektrikli battaniye de veriliyor.

Hafta sonları ilgi çok

Ağaç evler bisiklet ve doğa sporları kulüplerinin favorisi. Özellikle haftasonları kalabalık oluyor. Eskiye göre daha az gelen yabancı turistler bir hafta-on gün kalabiliyor. Kışın sadece ağaç evler ve sadece haftasonları hizmet veriyor.

Woodyville'e gitmek İstanbul'dan yaklaşık 2-2,5 saatinizi alıyor. Şile'ye kadar gittikten sonra yol kenarındaki tabelaları izlemek yeterli. Ağaç evlerin konaklama ücreti, kişi başı yarım pansiyon 15 milyon lira. Tatil Köyü'nün beton evlerinde ise 20 milyona kalabilirsiniz.

False