Sil baştan Kibar Holding

Güncelleme Tarihi:

Sil baştan Kibar Holding
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 13:20

Son 3 yıldır ciddi bir dönüşümden geçen, şirket genel müdürlerinin yüzde 80’ini değiştiren Kibar Grubu, yapacağı yeni fabrika yatırımları ile çalışan sayısını 7 binden 10 bine çıkaracak. 2023’de 50 milyar ciro hedeflediklerini söyleyen Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, yeni yatırımlar, girecekleri yeni sektörlerle hızla büyüyecek olan grubun, gençler için de çok cazip kariyer fırsatları sunduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Sil baştan Kibar Holding
Bünyesinde Assan Alüminyum, Assan Food, Hyundai Assan, İspak gibi, sanayi, ticaret ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren 22 şirketi ve 7 binin üzerinde çalışanı bulunan Kibar Grubu, son 3 yıldır bir dönüşüm yaşıyor.

Şirketin büyüme ve yeni alanlara yatırım yapma planları doğrultusunda 2014 yılından başlayarak önce yönetim kadrolarında bir değişime gidildi. Holding AŞ’de neredeyse tüm bölüm başkanları, şirketlerde de genel müdürlerinin yüzde 80’i değişti. Geçen yıl 20 yönetici de rotasyona uğradı. Bu süreçte çalışanlara eğitim vermek için Kibar Kariyer Okulu kuruldu ve grubu bir adım öne taşımak için en çok hangi eğitimlere ihtiyaç var diye bakıldı. Liderliği geliştirmenin gerekliliği görülünce akademi bünyesinde önce bir liderlik fakültesi kuruldu. Toplam 312 yönetici 15 gün boyunca bu fakültede eğitim aldılar. Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, “Grupta transformasyon dönemi yaşıyoruz, grubu bir öteki evreye taşımak için bazı şeyleri farklı düşünmek mecburiyetindeydik, dolayısıyla insan kaynağında da lider takımında da bazı değişiklikler yapmak durumunda kaldık. Bu kadar değişim yaparken iş sonuçları da pozitif arttı. Kârlılığımız yüzde 100 arttı bu değişimden sonra, ciromuz da yüzde 30-40 civarında arttı. Tüm bunları yaparken ahengin bozulmamasına çok dikkat ettik. Gruplaşmalara, ‘onun adamı, bunun adamı’ gibi politikalara izin vermedik” diyor.

KARASU’YA 2.4 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, yakın dönemde grubun iki önemli yatırımından bahsediyor. Birisi esnek ambalaj alanında faaliyet gösteren İspak’ın İzmit’te yapacağı 200 milyon TL’lik yatırım. Bu yatırım ile kapasitenin 4’e katlanması bekleniyor.

Diğeri ise alüminyum alanında yapacakları yatırımlar. Aluminyum döküm ve ince folyo kapasite artırım için 200 milyon TL’lik yatırım yapılacak. Esas önemlisi ise Karasu Bölgesi’nde yapılacak, 2.4 milyar TL’ye mal olacak aluminyum sıcak hadde yatırımı. 2019’da faaliyete geçecek Karasu yatırımından sonra, yani 3 yılda çalışan sayılarının 3 bin kişi artarak 10 bini bulacağını söyleyen Saka, çalışanların yüzde 70’inin mavi yaka olacağını ama grubun tümünü düşününce gençler için en iyi kariyer imkanlarından birinin Kibar Holding olduğunu söylüyor: “Tüm şirketlerimizde gelişim ve büyüme planı var. İnisiyatif alan, risk alabilen arkadaşlar için çok ciddi kazanımlar elde etme imkanı var.”

Satış ve finans kadrolarını güçlendiren, yeni bir Ar-Ge merkezi daha kuracak olan Kibar Grubu, tüm pozisyonlarda genç yetenekleri arıyor.

2023 CİRO HEDEFİ 50 MİLYAR TL
Şu anda 23 milyar TL olan cirolarını 2023’te 50 milyar TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Saka, “içinde bulunduğumuz her sektör ciddi büyüme potansiyeline sahip hem Türkiye’de hem bölgede. Bunların her biriyle ilgili yol haritası belirledik. Onunla ilgili de aksiyonları almaya başladık, organizasyonları tazeledik, yeni yatırım adımlarını belirledik. Assan Panel için hem Türkiye’de hem de yurtdışında yeni fabrika yatırımlarımız var. Gıdada da yurtdışında bir satınalma planı var, onu kovalıyoruz. Bizi daha çok heyecanladıran şey yeni alanlar. Teknolojik olarak Türkiye’ye yeni bir soluk getirecek alanlara bakıyoruz. Internet 4.0’la çok ilgileniyoruz, hem kendi yatırımlarımızda hem de bunu nasıl bir iş modeli olarak kurgulayabiliriz ona bakıyoruz. Bize göre önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte gelecek bu alanda olacak” diyor.

Haberin Devamı

1 MİLYON TL’LİK LİDERLİK OKULU
Kibar Grubu’nundaki değişim ve dönüşüm insan kaynağından başladı. İlk etapta yönetici, direktör ve genel müdürler için Sabancı Üniversitesi işbirliği ile bir liderlik okulu kurgulandı. Toplam 312 yöneticinin Liderlik Okulu’ndan sertifika aldığını söyleyen Kibar Holding İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Eşber Çekiç, “Amacımız her yöneticinin bir İK yöneticisi olması. Bu yüzden belli bir büyüklüğün üzerindeki şirketlerde yapılanmamızı kurduk. Her şey yetkinlik modeliyle başladı. Ciddi bir değişim içerisindeyiz. Bu değişimi destekleyebilmek için en önemli şeylerden biri liderler. Sadece en tepedeki yöneticiler değil, her alanda liderlerin oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm yöneticilerin lidere dönüşmesini istiyoruz o yüzden liderlik fakültesine yatırım yaptık, yapmnaya da devam edeceğiz. Amacımız sürekli iyileştirme sürekli geliştirme” diyor. 2015 yılında liderlik okulu için 1 milyon TL yatırım yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!