Siirt'te, 14 Mart Tıp Bayramı

Güncelleme Tarihi:

Siirtte, 14 Mart Tıp Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 23:11

- Sağlık Bakanlığınca yılın hekimi seçilenler arasında bulunan Eruh Devlet Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Balta, Siirt'te de yılın hekimi seçildi

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından yılın hekimi seçilinler arasında bulunan Eruh Devlet Hastanesinde görevli İç Hastalıklar Uzm. Dr. Müjgan Balta, Siirt'te de yılın doktoru seçildi.

Kentteki bir ötelde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı proğramında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Terörün, huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Saldırıda yaşamını yitirenleri rahmetle andıklarını aktaran Aslan, şöyle konuştu:

"Çanakkale ruhu ile nasıl işgalci zihniyete karşı durduysak bugün aynı ruhla teröre karşı duruyoruz. Biz hekimler her zaman milletimizin yanında olduk. Çanakkale'de vardık, dün de ordaydık ve bugün de yaralılarımızın yanındayız. Her zaman milletimizin yanında onlara uzanan el olacağız. Biz Buradayız. Dimdik Ayaktayız."

Haberin Devamı

Vali Yardımcısı Bahadır Yörük de Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Doktorluk mesleğinin fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu ifade eden Yörük, şöyle devam etti:

"Meslek hayatınız boyunca bir çok fedakarlıklara katlanıyorsunuz ama sizler bu bölgede hizmet ederek fedakarlığın en büyüğünü gösteriyorsunuz. Hele ki ülke olarak içinden geçtiğimiz kritik sürecin ele aldığımızda yaptığınız hizmetin ne kadar kıymetli olduğu, ne kadar değerli olduğu kelimelerle tarif edilemez."

Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanlığınca yılın hekimi seçilen ve ayrıcı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da Siirt'te yılın hekimine layık görülen Balta'nın seçilme gerekçesi şöyle aktarıldı:

"Balta, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlayarak Mayıs 2014'te Eruh Devlet Hastanesi'nde İç Hastalıkları Uzmanı olarak atandı ve halen burada görevine devam etmektedir. 7 Haziran 2015 tarihinde Devlet Hizmet Yükümlülüğü görevini tamamlayan hekimimiz, hiçbir sosyal imkanı bulunmayan Eruh ilçemizde fedakarca ve büyük bir özeriyle görevine devam etmektedir. Kendisine bu fedakarlığından dolayı teşekkür eder mesleğinde başarılar, hayatında mutluluklar dileriz."

Haberin Devamı

Vali Yardımcısı Yörük, Bakanlık tarafından yılın hekimi seçilen Balta'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'da bulunnmasından yılın hekimi ödülünü meslektaşı Uz. Dr. Ahmet Hakan Dikener'e verdi.

Program, sağlık çalışanlarına verilen plaketlerin ardından sonlandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!