Sığınmacıları konuştular

Güncelleme Tarihi:

Sığınmacıları konuştular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 12:43

MÜSİAD Nürnberg Şubesi, Almanya’daki sığınmacıları konu alan bir toplantı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan MÜSİAD Nürnberg Başkanı Kadir Bozkurt, sığınmacılar için yapılması gereken tek şeyin, birlikte hareket edilerek bu insanları topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

Gelen sığınmacıların yüzde 52’sinin 18-35 yaş arasında olduğunu belirten Bozkurt, “Her geçen boş gün, onlar ve bizler için zarardır. Biz, yardım elimizi uzatıyoruz. Esnaflar olarak onlara iş verebiliriz. Staj yeri bulmak için yardıma hazırız” dedi. Avrupa ve Ortadoğu’yu etkisi altına alan mülteci akınının çok yönlü bir sorun olduğunu belirten Başkonsolos Yavuz Kül de “Çözüm yolları da bütüncül ve işbirliğini temel alan bir yaklaşımı zorunlu kılmaktadır” diye konuştu.

Sığınmacıları konuştular

Kadir Bozkurt, Başkonsolos Yavuz Kül, Dr. Markus Gruber, Ümit Sormaz (soldan sağa).

BİRLİKTE ÇÖZMELİYİZ


Bavyera Çalışma, Sosyal ve Aile Bakanlık Müsteşarı Dr. Markus Gruber de; sığınmacıların uyum sağlamaları için ilk etapta bin 700 öğretmen alındığını söyledi.

Diğer eyaletlerle birlikte sınırları zorlayarak insanları kabul ettiklerini belirten Dr. Gruber, şunları söyledi:
“Ev, eğitim ve sağlık problemleri var. Stadyum, yüzme havuzu etrafına evler yapıldı. Göçmen sorunu ile karşı karşıyayız. Problemleri hep birlikte çözmeliyiz. Baharda göçmen sayısı hızla artacak. Gelenlerin kimlikleri yok. Aralarında doktorlar ve akademisyenler var. Ama kimlik sorunu da var. Terörü kınıyorum. Sığınmacılara yardım elini uzatan MÜSİAD’ı kutluyorum.”



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!