Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma

Güncelleme Tarihi:

Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 11:19

Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma

Haberin Devamı

 

Servet ARSLAN/ AĞRI, (DHA)- YEŞİLAY Ağrı Şube Başkanı Cihangir Aslan “Sigarayı bırak, hayatı bırakma" kampanyasına vatandaşların katılmasını istedi.
    Her yıl tütün kullanımının Dünyada 5 milyon, ülkemizde ise 100 binden fazla kişinin ölümüne yol açtığını hatırlatan Yeşilay Şube Başkanı Cihangir Aslan, sigaranın, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılık olduğunu belirtti. Çocukların özellikle evlerde sigara dumanın kirlettiği havayı teneffüs etmek zorunda bırakıldığına dikkati çeken Aslan, çocuk ölümlerinin üçte birinin kaynağının pasif içiciliğe bağlandığını hatırlattı. Aslan, şunları söyledi:
    "Ev ortamında sigara içildiğinde çocuklar ortalama günde 5 sigara içmiş oluyor. Ani bebek ölümü riski ve çocuklarda astım solunum enfeksiyonları 2,5 kat arttı. Sigara dumanı altında olan çocuklarda akciğer kanseri ve kronik bronşit daha sık görülüyor. Sigara içenleri Yeşilay’ın Sağlık Bakanlığıyla birlikte hayata geçirdiği 'Sigarayı bırak, hayatı bırakma' kampanyasına katılmalarını öğütlerim."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!