GeriSeyahat Zindancık koyu nerede, nereye bağlı? Zindancık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Zindancık koyu nerede, nereye bağlı? Zindancık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Zindancık koyu nerede, nereye bağlı? Zindancık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Zindancık koyu nerede, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı olarak da yüksek önem taşıyan koylar arasındadır. Bu bakımdan Zindancık koyunun nerede olduğunu öğrenebilir ve buna göre de kolaylıkla gidebilirsiniz. Zindancık koyu nerede? Nereye bağlı? Zindancık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detaylarıyla derledik.

Zindancık koyu İzmir'in Dikili ilçesi sınırları içinde yer alan bir koydur. Zindancık koyu İzmir'den 115 km, Dikili merkezden ise 10 km uzaklıktadır.

 Zindancık Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Zindancık koyu İzmir'de yer alan bir koydur. İzmir ilinin Dikili ilçesinde ve Bademli Köyü mevkiinde yer almaktadır. Zindancık koyunda plaj olduğundan burada denize girmek mümkündür. Özellikle yaz aylarında şehrin yoğunluğu ve kalabalığından bunalan kişilerin kaçtığı bir koydur. Sakin olması, denizinin de temiz ve dalgasız olması nedeniyle Zindancık koyu birçok kişi tarafından tercih edilen bir koydur. Berrak bir denizi olan Zindancık koyu çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda kamp alanı olarak da kullanılan Zindancık koyunda büfe de vardır. Kamp yapmak istemeyerek burada kalmak isteyenler için ilçe merkezinde birçok konaklama imkanı vardır.

 Zindancık Koyu Nerede?

 Zincancık koyunun nerede olduğu merak edilerek sıklıkla internetten araştırılmaktadır. Zindancık koyu İzmir'in Dikili ilçesinde ve Bademli köyü mevkiinde yer alan bir koydur. Yaz aylarında birçok kişi tarafından plajı için tercih edilen bir koydur.

 Zindancık Koyu Ücretli mi?

 Zindancık koyuna giden kişilerden herhangi bir ücret talep edilmez. Plajı da halk plajı olduğundan herkes tarafından plajın ücretsiz bir şekilde kullanılması mümkündür.

 Zindancık Koyuna Nasıl Gidilir?

 Zindancık koyuna gitmek için öncelikle Dikili Merkez'e gitmek gerekir. Sonrasında Dikili merkezden 7 km kadar güneye ilerlemek ve Bademli köyüne ulaşmak gerekir. Sonrasında Zindancık koyu tabelalarını takip ederek Zindancık koyuna ulaşmak mümkündür. Zindancık koyuna gitmek için toplu taşıma kullanılması da mümkündür. Otogardan kalkan Bademli köyü servisleri ile Zindancık koyuna ulaşmak mümkündür.

 Zindancık Koyunda Neler Yapılır?

 Zindancık koyuna giden kişiler burada neler yapıldığını ve neler yapılabileceğini merak etmektedir. Zindancık koyunda plaj vardır ve bu nedenle genelde bu koyda denize girilir. Özellikle yaz aylarında bölgenin temiz olmasından dolayı deniz için Zindancık koyu tercih edilir. Ayrıca burada kamp yapmak da mümkündür. Kamp yapmak isteyen kişiler yanlarında çadır ya da kamp ekipmanları getirerek kamp yapma ve bu şekilde koyda konaklama imkanına sahiptir.

 Zindancık Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Zindancık koyunda kamp yapılıp yapılmadı merak edilerek sık sık araştırılmaktadır. Kamp alanı olarak da bilinen Zindancık koyunda kamp yapmak mümkündür. Kamp yapacak kişilerin gerekli eşyaları ve malzemeleri yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Zindancık koyunda büfe olsa da fiyatları yüksek olduğundan kişilere yanlarında getirmeleri önerilir. Fakat arzu eden kişilerin plaj büfesinden alışveriş yapmaları da mümkündür.

 

False