GeriSeyahat Yunanistan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Yunanistan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yunanistan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Yunanistan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Yunanistan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Yunanistan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Yunanistan vize istiyor mu istemiyor mu merak edilerek birçok kişi tarafından araştırılan konulardan biridir. Özellikle seyahat edecek olan kişiler tarafından da sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Yunanistan vize istiyor mu öğrenebilir ve buna göre gerektiğinde uygun şekilde hareket etme imkanına sahip olabilirsiniz. Yunanistan vize istiyor mu? Türkiye'den Yunanistan'a seyahat için vize almak gerekiyor mu tüm detayları ile sizler için derledik.

Yunanistan, ülkemizden vize isteyen bir ülkedir ve bu nedenle de vize zorunluluğu mevcuttur.

Yunanistan Vize İstiyor mu?

Yunanistan'a seyahat etmek isteyen kişiler tarafından sürekli olarak vize gerekliliği araştırılmaktadır. Yunanistan'a seyahat edecek olan kişilerden vize talep edilmektedir. Türkiye Vatandaşları Schengen vizesinin rejimine göre Yunanistan tarafından vizeye tabi tutulan kişilerdir. Yunanistan'a seyahat edecek ya da Yunanistan'dan geçecek olan kişilerden vize istenmektedir. Sınır kapısında da vize zorunluluğu vardır ve pasaportların da geçerlilik süresi vize süresinin bitiminden sonra 3 ay olarak tespit edilmektedir. Aynı zamanda Yunanistan'a gidecek olan kişilerin yanlarında en fazla götürebilecekleri döviz miktarı da 10.000 Avro ya da 10.000 Avro'ya karşılık gelen dövizdir.

Türkiye'de Yunanistan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Türkiye'den Yunanistan'a seyahat edecek olan kişiler vize gerekliliği olup olmadığını merak etmelerinden dolayı sıklıkla bu konuyu internetten araştırmaktadır. Yunanistan Türkiye vatandaşlarını vizeye tabi tutan bir ülkedir. Bu nedenle Türkiye'den Yunanistan'a seyahat edecek olan kişilerin mutlaka vizesi olması gerekir. Yunanistan seyahat süresi fark etmeksizin ülkemiz vatandaşlarını vizeye tabi tutar. Schengen vize rejimine sahip olan Yunanistan Schengen vizesi istemektedir. Pasaport gerekliliği de vardır ve pasaport süresi de vizelerin bitiminden itibaren 3 aylık bir süreye sahiptir. Yunanistan Türkiye'den vize ile yolcu kabul eder.

False