GeriSeyahat Yeşilin binbir tonuyla Amasra
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yeşilin binbir tonuyla Amasra

Yeşilin binbir tonuyla Amasra

Hafta sonu şehrin gürültüsünden bunalanlar için Amasra en iyi alternatiflerden biri. Lezzetli balıkları tadabileceğiniz, yemyeşil ormanlarında oksijene doyabileceğiniz Amasra sizleri bekliyor.11.11.2016 13:08

Batı Karadeniz'in ve Bartın'ın şirin ilçelerinden biri olan Amasra, yemyeşil doğası ve doğal güzellikleri ile bölgenin incisi konumunda. Sonbaharda ayrı güzel olan Amasra hafta sonu gezilerinin en ideal destinasyonlarından biri. Balığa ve özel yapım salatasına mis gibi havasını ekleyerek adeta sizi kendine çeken bu sevimli ilçe keyifli ve samimi bir sahil kasabası olarak size huzur bulacağınız harika bir atmosfer sunuyor

3000 yıllık bir tarihe sahip olan bu sahil beldesi farklı balık restoranları, tarihi yerleri, yerel sanat objeleri ve minik pansiyonları ile tam bir dinlenme ve huzur noktası. Ankara'dan özel araçla 4 saat, İstanbul'dan ise yaklaşık 5-6 saat mesafede olan Amasra dopdolu bir hafta sonu kaçamağı için ziyaretçilerini bekliyor.

İşte Amasra gezi rehberi;

1. Çekiciler Çarşısı

Amasra Kalesinin hemen yanı başında bulunan Çekiciler Çarşısı Amasra'ya özgü el işi, tel kırma ve ağaç işçiliği objelerini bulabileceğiniz hediyelik eşyalarla dolu bir çarşı. Rengarenk standlarda adeta kendinizi kaybedeceğiniz bu çarşıda ayrıca ayaküstü yöresel lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz.

Yeşilin binbir tonuyla Amasra


2. Amasra Kalesi

İlçenin simgelerinden olan Amasra Kalesinin tarihi Bizanslılara kadar dayansa da kale sonrasında Osmanlılar tarafından fethedilip onarılmış. Sormagir ve Zindan adında iki bölümden oluşan bu kalede beldenin hoş manzarasını seyre dalabilir ve bolca fotoğraf çekebilirsiniz.

Yeşilin binbir tonuyla Amasra


3. Göldere Şelalesi

Doğayla iç içe birkaç saat geçirmek için yolunuzu bu şelaleye düşürmelisiniz. Özellikle yaz aylarında buz gibi akan suyuyla oldukça ferah bir ortama sahip olan bu şelale Amasra'da görülmesi gereken doğal güzelliklerden birisi...

Yeşilin binbir tonuyla Amasra


4. Kuş Kayası Anıtı

Milattan sonraki yüzyıllarda kayalar oyularak yapılan bu şaheser Amasra'ya giderken yol üzerinde dinlenme noktası olarak kullanılıyormuş. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bu yol anıtında durarak soluklanmak oldukça iyi fikir.

Yeşilin binbir tonuyla Amasra


Nefis salataları, çıtır çıtır balıkları ve meşhur ballı yoğurdunu mutlaka denemeniz gereken Amasra'da ayrıca restoranda yemek yedikten sonra taze balık satın almak ve eve götürmek de oldukça yaygın. Birbirinden güzel balık restoranlarında masanızı özel turşular, peynirler, mezeler ve harika salatalar ile donattıktan sonra çıtır balık ve ballı yoğurtla yemek finalini yapabilirsiniz.

False