GeriSeyahat Yapraklı koyu nerede, nereye bağlı? Yapraklı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yapraklı koyu nerede, nereye bağlı? Yapraklı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Yapraklı koyu nerede, nereye bağlı? Yapraklı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Hem tarihi hem doğal güzellikleri ile bilinen pek çok koy bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Yapraklı Koyu olmaktadır. Yapraklı Koyu hem bölge halkının hem de turistlerin dikkat çektiği noktalardan birisi olmaktadır. Yıl içerisinde birçok ziyaretçi ağırlayan Yapraklı Koyu mutlaka gezilmesi gereken yerlerden birisi olmaktadır. Peki Yapraklı koyu nerede? Nereye bağlı? Yapraklı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Yapraklı Koyu hakkında merak edilenleri detayları ile derledik.

Yapraklı Koyu ziyaretçilerini turkuaz rengi denizi ve temizliği ile büyüleyen bir koydur. Ulaşım bilgilerini öğrenerek sizler de Yapraklı Koyuna gidebilir ve deniz ile birlikte doğal güzelliğin keyfini çıkarabilirsiniz.

 Yapraklı Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Yapraklı Koyu hem Mersinliler hem de turistler tarafından çok sık tercih edilen yerlerden birisidir. Denizin rengi turkuaz olup havuz görünümlü bir görüntüye sahiptir. Yapraklı Koyu genellikle kayalardan oluşmaktadır. Bu nedenle kayalıklar üzerinde şezlonglarda güneşlenerek güneşin keyfini de çıkarabilmek mümkündür.

 Yapraklı Koyunda denizin suyu çok tuzlu değildir. Koyun farklı yerlerinde ise kaynak suyu çıkmaktadır. Bu sebeple deniz suyu gibi çok fazla tuzlu olmamaktadır.

 Yapraklı Koyu Nerede?

 Yapraklı Koyu ülkemizde Mersin ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Mersin ili Silifke ilçesine bağlı olan Yapraklı Koyu Silifke ilçesine 17 kilometre mesafede yer almaktadır. Özellikle Mersin yöre halkı tarafından en çok tercih edilen koylardan birisi olmaktadır.

 Yapraklı Koyu Ücretli mi?

 Yapraklı Koyunda plaj Belediye ve Özel bir işletme tarafından işletilmektedir. Fakat koyda ücretsiz olarak giriş yapabilmek de mümkündür. İşletmelerin şezlong ve şemsiyelerden faydalanmak isteyen kişiler buradaki işletmelere ücret ödemeleri gerekmektedir. Ayrıca işletmelerde veya kafelerde yeme içme imkanı da bulunmaktadır.

 Yapraklı Koyu Nasıl Gidilir?

 Yapraklı Koyuna Mersin Silifke yolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Yol üzerinde bulunan Ünlü Sasanoğlu Plajının hemen yakınında yer almaktadır. Bunun dışında toplu taşıma ile gidecek olan kişiler Silifke otobüs terminaline gelmeleri gerekmektedir. Buradan 170 numaralı otobüs hattı ile Yapraklı Koyuna ulaşım sağlanmaktadır.

 Yapraklı Koyunda Neler Yapılır?

 Yapraklı Koyu Plajı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir. Büyük ilgi gören Yapraklı Koyu görünümü ile de herkesi etkilemektedir. Silifke'nin en temiz plajlarından olan Yapraklı Koyunda beş farklı noktada su kaynağı bulunmaktadır. Buraya gelen ziyaretçiler bir yandan sıcak su bir yandan da soğuk su içerisinde yüzmektedir.

 Yapraklı Koyu etrafını çevreleyen kayalıklar üzerinde güneşlenmek de mümkündür. Özellikle bu kayalardan soğuk suya dalmak ziyaretçilerin en sevdiği aktivitelerden birisidir. Koy içerisinde profesyonel dalış hizmeti de verilmektedir.

 Yapraklı Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Günümüzde kamp alanları da pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Bunlardan birisi olan Yapraklı Koyu kamp alanı için oldukça uygundur. Bu nedenle işletmelerin olmadığı alanlarda kampçılar kamp yapma imkanı bulabilmektedir. Bu bölgede kamp yapmak için gelenler genellikle kayalık alanlarda kamp çadırlarını kurmaktadır.

False